Indul a Gondolat Generátor tavaszi féléve!

Sci-fi színház Hollandiából, képregényes festészet Prágából, Edward Bond darab családon belüli konfliktusokról, függőségről és a kamaszkor nehézségeiről; periférián a Kispadon, közösségi zeneszerzés, improvizáció és rendhagyó kórus-műhelyek – indul a Gondolat Generátor tavaszi féléve!

Rész 1.2.2

A Trafó Kortárs Művészetek Háza a 2014/15-ös évad tavaszi félévében is várja középiskolai osztályok (14-18 év) jelentkezését a Gondolat Generátor kortárs művészeti beavató programjára!

A Trafóban zajló színházi nevelési program sajátosságát maga az intézmény és annak szellemisége adja: innovatív, sokszor kísérletező színház, tánc, zene és képzőművészet, valamint mindezek határműfajai egy intézményen és egy programon belül. Fontos szándék a középiskolás korosztály saját, őt körülvevő világáról való gondolkodásra és nyitottságra ösztönzése a kortárs művészeten keresztül, a színházpedagógia eszközeivel.

Az előző félévhez hasonlóan nem egy fix programsorozatot, hanem komplex csomagokat (előadás+foglalkozás) kínálnak. A jelentkezők maguk állíthatják össze saját Gondolat Generátor órarendjüket, kiválaszthatják azokat az előadásokat, amelyek témái, felvetései, az adott osztályt, csoportot aktuálisan érinti/érintheti vagy foglalkoztatja.

Az előadásokhoz, azok jellegétől függően, elő- vagy utófoglalkozás kapcsolódik.

A programban résztvevő középiskolások fél év alatt találkoznak a tánc, a színház, a zene és a képzőművészet (valamint mindezek határait feszegető műfajok) kortárs művészeti megnyilvánulásaival. Közös gondolkodás és cselekvés során, értelmezésen és játékokon keresztül stratégiákat sajátíthatnak el véleményük megformálásához, gondolataik pontosabb kifejezéséhez.

A Gondolat Generátor szakmai vezetője Sebők Borbála dramaturg, állandó munkatársa pedig Bethlenfalvy Ádám drámapedagógus.

A programban résztvevő előadások a 2014/15-ös évad második, tavaszi félévében:
>SCI-FI SZÍNHÁZ
PIPS:lab (NL): SOCIAL FICTION 2 – Árnyékok a felhőben
>SZÍNHÁZI NEVELÉSI ELŐADÁSOK
INSITE DRAMA – TRAFÓ: KISPAD
BOHÓCOK A LÁTHATÁRON CSOPORT: ABLAK
>ZENE
BESZÉLNI NEM ÉR (munkacím) – A Soharóza és a Bélaműhely közös estje
>KÉPZŐMŰVÉSZET
JOSEF BOLF – PUHA ÉS NEHÉZ

A jelentkezés módja

A teljes félév programjára, vagy egyes programrészekre jelentkezni a jelentkezési adatlap kitöltésével és a kiválasztott programok megjelölésével lehet március 6. (péntek) éjfélig Huszár Ritánál a rita@trafo.hu e-mail címen. Egy programon maximum 4 csoport vehet részt. További információ kérhető a 06-1/ 456-2051-es telefonszámon.

Részletes programleírás: https://www.dropbox.com/sh/f7foye61lh96vdk/AABvT6kasOr9m8014IcaYVbAa?n=380883390

Jelentkezési lap: https://www.dropbox.com/sh/rp5p0nfcb7bdsnd/AADIfDdW-FDSMIk9RK5asTjha?n=380883390

Gondolat Generátor a facebookon: https://www.facebook.com/trafo.beavato

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza