NEMBÁJ! INDUSTRIAL-EXPERIMENTAL FESZTIVÁL

A tavaly november 12-én első alkalommal megrendezett Harmadik Ember Fesztivál és a december 13-i, Entrópia Architektúra jubileumi koncertje után ismét illusztris fellépőkkel várják a műfaj rajongóit a Nembáj! Industrial – Experimantal Fesztiválra 2015. február 28-án, este 19 órától az R33-ban (Budapest IX., Soroksári út 58.).

Fellépők:

BASS – o – MATIC
https://www.facebook.com/bassomatic1976?fref=ts

A Bass – o – Matic Biró Kornél egyszemélyes basszusgitár formációja, debütálása immár hagyományosnak mondható debreceni Zajkert rendezvényen történt. Az első promóciós célra szánt 100%-ban improvizációs stúdiófelvételt 2014 októberében készítette el. A hanganyag 2014. október 22-én jelent meg, The First Issue címmel. 2014. novemberében a lemezhez tartozó bonus track, a Floppy Kick Records gondozásában jelent meg. Improvizatív döbbenet, a szó jó értelmében, expresszív, cudarul fergeteges.

T.BALI – ROSINFLUX
https://www.facebook.com/pages/Rosinflux/291288754391264?sk=info&tab=page_info

Temesvári Balázs által az elmúlt évben alapított formáció, noise, industrial, romantic-zenei installáció, így lehet a legegyszerűbben leírni főbb vonásait a megalakulása óta a hazai zene egyik különlegességének, üllőből, citerából átalakított ,elektronizált hangszereken adják elő intenzív, de elmélyült szerzeményeiket, az estén T. Bali egyedül lép a színre, így volt ez már a Harmadik Ember Fesztiválon is, a formáció rendszeresen lép fel a drezdai Hellerau Theatre – ben „The Animals angle!” installációs előadásával.

LYUHÁSZ LYÁCINT Bt.
https://www.facebook.com/lyuhaszlyacintbt?fref=ts

Lyuhász Lyácint bt. zenekar megalakulásuk óta megalkuvás nélküli, örök érvényű öntörvényűség jellemzi őket. Zenéjüket ők maguk Pszichokinetikus Ipari & Mezőgazdasági Tánczenének keresztelték el. Koncertjeiken a hagyományosnak nevezhető hangszerek mellett különféle kiegészítő, zajkeltő eszközöket alkalmaznak úgy, mint pl.: centrifuga, vashordó, „hangtérkép”, fúrógép. A tagok létszáma szinte koncertről koncertre változik, de mivel a csapat bő kerettel rendelkezik, így minden akciójukban többen vesznek részt. Előadásaikon nagy hangsúlyt fektetnek a látványra, színpadképre és saját megjelenésükre is.
A közönség gyakran úgy érezheti magát, mintha egy evakuált városba keveredett volna, valami különös szeánszra, vegyvédelmi ruhába, gázálarcba öltözött alakok közé, értelmezhetetlen hangok, irtás alatt lévő erdejébe, sivár, nyomasztó vidékre és hangulatba, mindezt kellő iróniával fűszerezve.

Tagok:
Burai Árpád – szöveg,
Kondor Tamás (Dr. Kondor) – kütyük,
Fazekas Árpád (Zseló) – gitár, laptop, vasak,
Darabos Rafael – dob,
Varga Attila – vasak, micro Korg,
Bíró Kornél II – basszusgitár,
Fényi Tamás – egyebek,
Bánszki Tamás – szaxofon, „kis szinti”,
Beretvás Gábor (Wombat) – látvány

ENTRÓPIA ARCHITEKTÚRA
https://www.facebook.com/entropia.architektura?fref=ts

„Az Entrópia Architektúra munkásságára nehéz megtalálni a megfelelő kategóriákat. Hívták indusztriálnak, rituál rocknak, experimentálnak még paramentálnak is. Az effajta kategorizálás Schrödinger macskájára emlékeztet, hiszen a kategorizálás eredménye merőben függ a kategorizálás folyamatától. Függetlenek vagyunk és próbáljuk a saját kifejezési formánkat megtalálni. A szavakat csupán alkalmi eszközként használjuk, ahogy az egyes zenei stílusok standardjait is. A zenekar 15 éve alakult, egy stíluskísérlet kapcsán: megpróbáltunk spontán és improvizált előadást tervezni a budapesti Royal Szálló felújítási munkálatainak hangjait és zajait rögzítő felvételre. Az évek során sok zenésztársunk megfordult a zenekarban, mely az improvizációtól egyre inkább a pulzáló struktúrák váltakozása felé mozdult el. Zenénkben fémek, ipari hulladékok és elektronikus eszközök által keltett ütem – és dallamstruktúrákra építünk durva, máshol érzékeny zenei struktúrákat. Alapvetően rituális, ősi, talán ember előtti hangokat használva igyekszünk kaput nyitni egy másik, komplexebb valóságra. Itt az emberi hang is kizárólag hangszerként funkcionál.”
A tagok, akik aktuálisan részt vesznek az Entrópia Architektúra munkájában:
Kósa Csaba – effektek és ének
Csürke Zoltán – gitár
Gnáj József – dob
Walch Márton – ének, doromb és ütősök
Orosz B. Philippe – fagott
Horváth Károly – basszusgitár
Okazaki Masato – singing saw
Szígeti Csaba – gitár
Szilárd Monsterleg – Visual
háttérember / fotók : Horváth Tamás

Az első lemezünk 2010-ben jelent meg.
Fontos befolyások:
Mahakala és Mahayana Buddhizmus
Posztkonstruktivizmus
modern társadalmunk akusztikus hulladékai, gépek és romok zaja

SZÁZASÉGŐ
https://www.facebook.com/Szazasego?fref=ts

A Százaségő formáció a hazai zajzenei, noise rock, indusztriális és ún. folyamatzenét játszó zenekarok tagjaiból állt össze.
Az előadásokra is ezen stílusjegyek elegye a jellemző, vagyis leginkább egy improvizációs zaj-hangkollázs.
A fellépések alatt nincsenek előre begyakorolt témák, vagy számok. Minden a helyszínen születik és szűnik meg, így a koncertek egyszeriek és megismételhetetlenek.

Tagok:
Bíró Kornél – basszusgitár (Lyuhász Lyácint Bt. Bass – o Matic ),
Csányi Viktor – dob (Korai Öröm, Dep’art / Fókatelep), Joó György – elektronika, szintetizátorok Nojzerr), Pongrácz Kálmán – laptop, elektronika, laptop, (ParaNoiZ, Rovar 17 ),
Beretvás Gábor Wombat – vizuális effektek (Erszény Pictures)

GELKA / KRAAK /// Memento Mori

Gelka, a hazai zenei undergruond egyik legaktívabb szervezője, képviselője, ezen belül is a dark és a deathrock elhívatott követe a, Batcave esték rendszeres szervezője, szereplője, szelektora. Az estén társával, industrial – dark szettjeit fogja bemutatni.

Kraak, az Ipari Szakadárok és egyéb EBM / industrial formációk oszlopos tagja, ilyen jellegű események szervezője, szelektora, vérprofi, alázata az általa képviselt műfaj után nem tanítható.

Önmagukról: A Nembáj! feszt profilja könnyen vonható párhuzamba a Memento Morinak az utóbbi években tett azon törekvéseivel, hogy klubesteken a perifériában kőkeményen dolgozó ipari-kísérleti produkciókat színpadra segítse. Örömmel teszünk eleget a felkérésnek, hogy az élő produkciók után a nemzetközi mezőnyből is merítve az ipari zenék javából a talpak alá pörköljünk – nem foggal körömmel kapaszkodva az irányzatok és zenei skatulyák börtönéhez

Főbb fórumaik:
https://www.facebook.com/mementomoriegyesulet?fref=ts
https://www.facebook.com/gothic.hu
https://www.facebook.com/pages/IPARI-SZAKADÁROK/194448987157?fref=ts

A menetrend:
19.40: Bass – o – Matic
20.20: T.Bali – Rosinflux
21.00: Százaségő
22.00: Entrópia Architektúra
23.00: Lyuhász Lyácint Bt.
00.00: Gelka – Kraak / Mememto Mori

Kapunyitás: 19 órakor
Jegyár: 1800 Ft

Az esemény facebook oldala

10407280_578415132302854_7207108707075599768_n

Forrás: NEMBÁJ! INDUSTRIAL-EXPERIMENTAL FESZTIVÁL
,