Ne hisztizz! Újra! – A Góbi Rita Társulat a Mindenütt nő sorozaton

2015. március 6-án a Mindenütt nő rendezvénysorozaton látható a Góbi Rita Társulat Ne hisztizz! című darabja. Góbi Rita kortárstáncos és Szegő Dávid dobos különleges találkozása során szokatlan, de annál izgalmasabb előadáson vehetnek részt az érdeklődők a Bethlen téri Színházban.

Gobi Rita

Góbi Rita és Szegő Dávid duójában, a látszólag két egymáshoz – fizikailag – nem érő műfajban, mint a tánc és a hangszeres játék érintkezik. „Ez a mindenkori „jelenben” történik: ott és akkor parancsolunk majd magunkra – na és persze tisztelettel közönségünkre is –, ahol és amikor!”

Egy korábbi előadás Fehér Elephánt így írt:”…mindezt átizzítja a tündéri kobold-lány,  Góbi Rita szédületes temperamentuma. Dinamikus kitörések, őrült forgások, bravúros vetődések élezik a feszültséget, hogy aztán pillanatokon belül  a gyengéd líra poézisébe csituljon. Az arcjáték, a csodálkozás, a gúny, a kétség és az öröm mimikája egyenrangú társa a mozgás-őrületnek. “

Góbi Rita Társulata 2006  óta van jelen a kortárs tánc, a performance és a színház világában. Az alapító és koreográfus Góbi Rita a szerbiai Újvidéken született, ahol első tánctanulmányait kezdte, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskolán szerzett diplomát min táncművész, koreográfus, táncpedagógus.

Pályájára nagy hatással volt, hogy tagja volt a Pécsi Balettnek, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ösztöndíjasa volt, szabadúszó táncművészként dolgozott Bozsik Yvette, Szabó Réka, Pataky Klára, Természetes Vészek Kollektíva, az Andaxínház előadásaiban.

Az előadás a Mindenütt nő előadássorozat részeként jelenik meg a Bethlen Téri Színházban március 6-án 19.30 órakor.

Forrás: Kortárs Pr