Hóvirágok – Zahava Szász Stessel könyvének bemutatója

Zahava Szász Stessel Hóvirágok – magyar zsidó nők a Markkleebergben, egy repülőgépgyárban című könyvének bemutatója 2015. február 17-én, kedden, 17 órakor az Örkény István Könyvesboltban (1137 Budapest, Szent István krt. 26.). A könyvet Toronyi Zsuzsanna és Szántó András, a szerző magyarországi képviselője mutatja be. Moderátor Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője.

hoviragokAz Amerika Egyesült Államokban élő szerzővel a könyvbemutató alatt, a könyvesboltból hang és video-kapcsolatot hozunk létre.

„Dr. Stessel dokumentumokkal alátámasztott, önéletrajzi, tudományos művet írt az auschwitzi haláltáborból Markkleebergbe szállított magyar zsidó nők megpróbáltatásairól. Ezek a nők a Junkers repülőgépgyárban dolgoztak Markkleebergben 1944 augusztusa és 1945 kora tavasza között. Köztük volt a szerző és serdülőkorú húga.

A kényszermunkások kínszenvedése 1945 áprilisában, a tábor kiürítésével sem ért véget, ekkor kezdődött ugyanis a halálmenet. Néhány fogolynak sikerült megszöknie, és a németek, akikkel találkoztak, nagyon sokféleképpen reagáltak történeteikre.” (Randolph L. Braham)

Forrás: Kossuth Kiadó