Ott folytatják, ahol abbahagyták – Képzelt Város és The Hostages Went Home koncert

A Képzelt Város és a The Hostages Went Home külföldre költözött tagjai ismét itthon vannak, ennek örömére pedig közös koncertet adnak a GMK-ban február 21-én. Pont ott, ahol nyáron átmenetileg elbúcsúztunk tőlük.

képzelt_város_the_hostages_went_home_0221_gmk

Mindkét zenekar oszlopos tagja Miskolczi Márton billentyűs-gitáros ugyanis jelenleg Dániában tanít, míg a The Hostages Went Home basszusgitárosa, Mayer Ádám a Stockholm-Budapest vonalon ingázik, dobosa Kádár Eszter pedig nem rég költözött vissza Magyarországra. Így érdemes megragadni az alkalmat, mikor mindkét zenekar teljes tagsága a világ egyazon pontján van!

Képzelt Város erős alapjait a három gitár adja, míg finom díszeiről a már-már a zenekar névjegyének számító cselló gondoskodik. A zenekar tavaly decemberben jelentette meg IO című akusztikus kislemezét, melyet egyetlen nap alatt rögzítettek a stúdióban, a különleges anyag pedig bizonyítja, hogy az ideiglenes távollét ellenére is képes együttlélegezni és alkotni a csapat. Az IO címe egyszerre utal a zenekar idén esedékes 10. évfordulójára és a Jupiter egyik holdjára is, hiszen az EP mintegy „mellékbolygóként” kapcsolódik az Anatolijhoz, a Képzelt Város harmadik nagylemezéhez.

The Hostages Went Home poszt-progresszív rock zenekar tavaly jelentette meg Naturalies című második nagylemezét, melynek dalai szimbólumaival és színek motívumaival teremtenek meg egy olyan bensőséges hangulatvilágot, mely elsősorban a bennünk élő érzéseket jeleníti meg, mint a szerelem, a hazugság vagy éppen a társadalom által ránk kényszerített létformák. A The Hostages Went Home zenéje a lassan hömpölygő énekkel és a helyenként falnak szegező gitárokkal pont ezeket az érzelmi hullámokat képes megragadni.

www.kepzeltvaros.hu
https://www.facebook.com/kepzeltvaros

https://www.facebook.com/thehostageswenthome
http://thehostageswenthome.bandcamp.com/

Forrás: Mamazone