A Mesekórházért kampányol a Radnóti Színház

2015-ben a Radnóti Színház társulatának tagjai a személyi jövedelemadó 1%-nak fontosságára hívják fel a figyelmet azzal, hogy egy olyan ügy mellé állnak, amellyel a hazai gyermekegészségügy fejlesztését segítik elő.

radnoti_tarsulati_2015_egyszazalek

A Radnóti Színház társulatának tagjai 2015-ben a személyi jövedelemadójuk 1%-át a gyermekegészségügy országos fejlesztésére, a Mesekórház programnak adják. A február közepén induló kampánnyal a színház a nemes célokat kitűző program számára szeretne további támogatókat is megnyerni. A Heim Pál Alapítvány által működtetett Mesekórház program a legnagyobb hazai gyermek- és család-egészségügyi reformprogram, amelynek célja, hogy a pozitív élmények előtérbe helyezésével hatékonyabbá tegye a gyerekek ellátását, valamint a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásait csökkentse. A program része az élményterápiás célú infrastruktúra kialakítása, az élménypedagógiai képzési módszertan fejlesztése és oktatása is. Emellett foglalkozik az életvezetés és otthonápolás területével, a közösségi tudásbázis növelésével, az on-line egészség platformok és alkalmazások fejlesztésével.

A Heim Pál Alapítványt – melynek vezetője a híres gyermekgyógyász dédunokája, Heim Pál – a hazai gyermek- és családegészségügy emberközpontú, innovatív megoldásainak fejlesztésére alapították. A Kórházszövetséggel kötött együttműködése alapján nem csak a Heim Pál Gyermekkórházat, de a Bethesda Gyermekkórházat, a I. Számú és II. Számú Gyermekklinikát is képviseli, és az összes hazai gyermek-egészségügyi intézményt támogatja. Az első Mesekórház Élményterápiás Osztályt a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában alakítják ki, a felújított szárnyat az alapítvány 2015. június végén készül átadni.

Forrás: Radnóti Színház