David Guetta, Slash és Fatboy Slim is lesz a VOLTon

A VOLTra jellemző eklektika jegyében világsztárok újabb sora igazolt az idei soproni fesztiválra. A már korábban bejelentett nevek – a Motörhead, John Newman, a Rise Against és Parov Stelar – mellé sorakozott fel David Guetta, Slash, a Bastille, Fatboy Slim, Wilkinson, az Ignite és a Nouvelle Vague. Magyarország egyik legnépszerűbb zenei eseménye 2015-től még szorosabban kapcsolódik fő szponzorához, ennek köszönhetően a fesztivál új, hivatalos neve: Telekom VOLT Fesztivál.

Telekom VoltFebruár 12-én reggel Sopron és Budapest mellett Debrecenben, Szegeden, Veszprémben és Győrben helyeztek el 1-1 plakátot a VOLT aktivistái. A falragaszokon az idei fesztivál 1-1, összesen 7 világsztár fellépője szerepelt, kivétel nélkül olyanok, akiket rajongók ezrei várnak Magyarországra. Azok a szerencsések, akik elsőként találtak rá az új nevekre és kiposztolták azt a VOLT Facebook-oldalára, VIP-bérletet nyertek. Az izgalmas “sztárkereső” játékot a Petőfi Rádió reggeli műsorában élőben követhették a hallgatók.

“A kezdetek óta fontosnak tartjuk, hogy a VOLT Fesztivál programkínálata a lehető legszínesebb legyen” – emelte ki Fülöp Zoltán fesztiváligazgató. “Ezt bizonyítja a most nyilvánosságot kapott sztársor is, hisz’ a bejelentett nevek kivétel nélkül más-más műfajt képviselő világsztárok. Valóban igazán eklektikus a kínálat, amelyben évek óta a világ legelsői között jegyzett DJ, rocklegenda és a sikerlisták aktuális kedvencei is szerepelnek.” – tette hozzá a szervező.

Idén a VOLT megnövelt küzdőterét tölti meg a világ leghíresebb, korunk legnépszerűbb DJ-je és producere, David Guetta, kinek dalait csak az nem hallotta bolygónkon, aki az elmúlt egy évtizedet a Holdon töltötte. David Guetta volt az első DJ, aki headlinerként lépett a legnagyobb fesztiválok színpadára. Világsztárok egész sora dolgozott már együtt vele, a nevéhez köthető gigantikus slágereket számba venni is lehetetlen, aktuális dala, a Dangerous ma is listavezető a legtöbb európai listán. Nem kérdés, hogy július 3-a igazán sokszínű közönséget vonz majd Sopronba, hiszen a Telekom Nagyszínpad programját záró, igazán látványosnak ígérkező David Guetta-show előtt ugyanezen a napon koncertezik majd a Motörhead és a Parov Stelar Band is.

Pár éve a Budapest Sportarénát, manapság pedig a legfontosabb fesztiválok küzdőtereit tölti meg Slash, minden idők egyik leghíresebb gitárosa, akinek riffjei és szólói kitörölhetetlenül beépültek a világ rockzenei “eszköz- és nyelvrendszerébe”. Tavaly megjelent szólólemezét Myles Kennedy-vel és az ő The Conspirators nevű kísérőzenekarával rögzítette, velük érkezik a Telekom VOLT Fesztivál Nagyszínpadára. Slash és csapata programjában a Guns ‘n Roses szinte összes nagy slágere eredetiben szólal meg, egy utánozhatatlan frontember és a GNR legfontosabb szereplője által.

A VOLT közönsége megszokhatta már, hogy évek óta gigantikus elektronikus show-val zárul a Telekom Nagyszínpad programja. Amíg pénteken David Guetta, addig szombaton egy igazi “nagy öreg”, Fatboy Slim pakolja a lemezeket. Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a Fatboy Slim név mögé bújó Norman Cook egy egész generáció himnuszait jegyzi, a Funk Soul Brothertől a Rockafeller Skankig, de az Eat Sleep Rave Repeat az utóbbi hónapokban is meghódította a legnagyobb klubokat.

Megnyerő és intelligens indie- és szintipop dalokkal a slágerlisták élőről érkezik a VOLTra a Bastille. A tavalyi Sziget egyik legjobb koncertjét adó ifjú brit sztárzenekar ezúttal Sopronban mutatja meg, miért is rajong értük sok millió fiatal, szerte a világban.

Tavaly a STRAND Fesztiválon mutatkozott be a hazai közönségnek a nemzetközi hírű, profi és technikás brit drum’n’bass előadó, a Petőfi Rádió kedvence, Wilkinson. Dinamikus, elegánsan szárnyaló, minden alkalomhoz passzoló és kiváló vokálokkal megküldött zenéjére nemrégiben kattantak rá a tömegek, produkciójával bejárta már a fél világot, s most Sopront is beveszi majd.

A kaliforniai hardcore-punk legenda, az Ignite – magyar származású frontemberével, Téglási Zolival az élen – mindig teltház előtt játszik itthon. Idén a VOLT az egyetlen fesztivál, amelynek meghívását elfogadták, talán annak is köszönhetően, hogy ugyanezen a napon a Parkway Drive és a Rise Against is a VOLT vendége lesz.

A Nouvelle Vague nem először lép fel a VOLTon. Látogatásukat mindig óriási érdeklődés kíséri hazánkban: az utóbbi években nem egyszer fordult elő, hogy koncertjeikre szinte a meghirdetés pillanatában elkelt az összes belépő.

Nyolcadik éve vagyunk a VOLT Fesztivál támogatói. Az esemény és a Telekom neve ez alatt az idő alatt szinte összeforrt, így együttműködésünk természetes folytatásának gondoljuk, hogy 2015-től névadó szponzorrá válunk. A Telekom igazi partnerként tekint az eseményre, amelyre számos aktivitással, megoldással készül” – mondta el Rózsa Iván, a Telekom kommunikációs igazgatója.

“Nagy öröm számunkra, hogy a Telekom éppen a VOLT Fesztivált tekinti kiemelt partnernek a hazai fesztiválpiacon” – mondta Lobenwein Norbert, a VOLT Fesztivál alapítója. “A kezdetek óta büszkék vagyunk arra, hogy ennyire intenzív és közeli kapcsolat alakulhatott ki közöttünk. A Telekom nem egyszerűen egy szponzor, amely nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a fesztivál fejlődni tudjon, de velük együttműködve évek óta közösen építjük a VOLT-ot. Túlzás nélkül mondhatom, hogy igazi műhelymunka a miénk, amelynek eredményét eddig is érezhette a közönségünk, 2015-ben pedig igazán komoly újításokra és meglepetésekre készülünk. Olyan megoldásokra számíthat a közönségünk, amelyek az európai piacon is egyedinek számítanak, és ezek a Telekom nélkül nem valósulhatnának meg” – tette hozzá a főszervező.

Addig is egy kis ízelítő a most bejelentett produkciókból:

Ignite – https://www.facebook.com/igniteband

Forrás: Telekom VOLT Fesztivál