A Szimpla Színház jótékonysági estje

A szervezők, a közreműködők és a nézők szerint a tavalyi karácsony legjobb napja volt a Szimpla Kávézó pincéjében megszervezett jótékonysági est. Tavaly is, idén is egy mélyszegénységben élő sokgyerekes családnak segítenek nem csak boldogabbá tenni az ünnepet, de átvészelni az azt követő telet egyaránt.

Christmas_Ornaments_Homemade_Personalized_Christmas_Ornament_Crafts_and_Designs-1FBlogologonnn

Ebben az évben egy ötgyermekes tiszalúci család számára gyűjtenek ruhát, játékokat, tartós élelmet, mosószert, rengeteg gyertyát, mert a család másfél éve áram nélkül él gyertyafénynél. Bódi Zsolték heten vannak, ebből öt kiskorú gyermek. Egy 2 és egy 8 éves kisfiút és három kislányt – 3, 5, 7 évesek – nevelnek. Bútorzatuk és a ruházatuk is hiányos. Közel két éve kikötötték náluk a villanyt, de gyakran elegendő tűzifa sem áll rendelkezésükre. Az édesapa, ha teheti, maszek munkát végez, amiért fizetségül filléreket kap. Mikor megkérdezték a gyerekeket, mit szeretnének karácsonyra, azt felelték, hogy túrórudit, nyalókát és kalácsot kérnének. A Szimpla Színház szervezői szeretnék, ha ennél jóval több minden jutna a fa alá.

Idén Térey János Átkelés Budapesten című kötetének verses elbeszélései kerülnek az est fókuszába. Emellett Sediánszky Nóra, Mesterházy Fruzsina, Csikós Attila, Szöllősi Mátyás és Kovács-Cohner Róbert egy-egy írása is elhangzik Menszátor Héresz Attila, Fazakas Júlia és Bognár Móni előadásában. A csapathoz csatlakozik Feuer Yvette a Bóhocok a Láthatáron csoporttól és hegedűn közreműködik a Czinege Banda alapítója, Újj Zsombor.

Az estre 2014. december 16-án, 19:00 órai kezdettel kerül sor a Szimpla Kávézó pincehelységében a VII. kerület, Kertész utca 48. szám alatt. Belépője 1000Ft; a Szimpla Színház a bevételt teljes egészében a családnak ajánlja fel. Tűzifát, élelmiszert vásárolnak belőle és az adományokat személyesen adják át Tiszalúcon. Azok számára, akik nem tudnak részt venni az esten, de támogatnák a Bódi családot, az esemény Facebook oldalán elérhető a család számára működtetett bankszámlaszám.

Forrás: Szimpla Színház