ADVENTI ÜNNEP A BAZILIKÁNÁL – Éneklő és táncoló Mikulások a Bazilikánál

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozaton idén rendhagyó Mikulás programmal készülnek, amelyre nem csak a kicsiket várják. Az „Együtt lesz élmény az ünnepekből!” mottó jegyében óriási Mikulás flashmob szerveződik; este piros ruhás, piros sapkás Mikulások és barátaik lepik el a teret, hogy egy szép énekkel és egy vidám közös tánccal tegyék emlékezetessé a napot. A Mikulásvárás már péntek délután elindul és egészen vasárnap estig tart, a Mikulás mellett ingyenes foglalkozások várják a kicsiket és családjukat a mesés hangulatú, fényekkel dekorált téren. 

MGB_1610.jpg

A Szent István Bazilika előtti tér idén negyedik alkalommal lesz az adventi időszak leglátványosabb, élményekkel teli találkozópontjává, ahol a legszebb közös program az esténként vetített karácsonyi fényfestés (minden este 16.30-tól fél óránként).

Ezen a hétvégén a legnagyobb attrakció a 18.30 órára meghirdetett Mikulás villámcsődület, amelyre már több százan jelentkeztek a szervezőknél. A közösségi Mikulás show egy karácsonyi dallal indul majd – Wolf Kati, Szekeres Adrien, Roy és Pély Barna közös dala, a Karácsonyi álom eléneklésébe a vásár vendégei is bekacsolódhatnak. Ezt követően a résztvevők és a csatlakozók a Bazilika előtt egy fergeteges, vidám koreográfiát adnak majd elő.

filmvetítés_a_Bazilikán

A Mikulás hétvégéjén is nyitva áll a 14 év alattiak számára ingyenes, 200 négyzetméteres koripálya és hozzá a korisuli, pénteken és szombaton a Gönczöl Néptáncegyüttes táncháza várja a gyermekeket, családokat. A Tisztelet Társaságánál 5-én paverpol szobrok készítésében, 6-án és 7-én Kovács Magdolna és Novák Zsuzsa grafikusok vezetésével rajzos foglalkozáson vehetnek részt, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet „szeretet.éhség” sütödéjében pedig az adományozóknak szánt mézeskalácsok elkészítésébe kapcsolódhatnak be. A mézeskalácsok dekorálása nemcsak remek időtöltés, de az önkéntesek munkájához is komoly segítség.

Mikulás flashmob: 2014. 12. 06., szombaton 18.30-tól
Bazilika, ​Szent István tér, Budapest

Programok és nyitva tartás:
www.adventiunnep.hu
www.facebook.com/adventiunnepabazilikanal

Forrás: Adventi Ünnep a Bazilikánál