Karácsonyváró programok – Királyi karácsonyok Gödöllőn „…hogy az Ünnep teljes legyen…”

A Gödöllői Királyi Kastély karácsony közeledtével ünnepi díszbe öltözik és adventi programok sokaságával várja a látogatókat. Ha Ön is a régimódi, békés karácsonyok hangulatára vágyik, legyen a Gödöllői Királyi Kastély vendége! December 6-án, 7-én különleges karácsonyi koncertekkel, december 13-án, 14-én pedig családi programokkal várják.

díszudvar hdr

A karácsonyi készülődés forgatagában hangulatos kikapcsolódásra vágyik? Látogasson Gödöllőre, hisz az országosan elismert és népszerű Adventi Kastélynapok az idén is a kulturális programok színes palettáját vonultatja fel.

December 7-én Bogányi Gergely zongoraművész, Kelemen Barnabás hegedűművész és Bogányi Tibor gordonkaművész ad közös koncertet a Lovardában. December 13-án és 14-én mindenki számára kínálnak tartalmas programot: koncertek és báb- valamint színielőadások szórakoztatják a gyerekeket, családokat: fellép többek között a Szironta Csengettyű- és Citeraegyüttes, az Arpeggio Gitárzenekar, lesz mézeskalács készítés és zenetanítás a Levendula Játszóház közreműködésével.

Természetesen nem maradnak el a megszokott programok: mindenkit vár a kézművesek vására, lesz betlehemezés, újra cercle-t (fogadást) tart „Erzsébet királyné”, ahol a legkisebbek is találkozhatnak és beszélgethetnek vele a Díszteremben. A gyerekek kipróbálhatják magukat a kézműves kuckóban is, ahol különböző karácsonyi ajándékokat és dekorációkat készíthetnek. Lesz népi játszótér körhintával valamint Paprika Jancsi csúzlizdája is visszatér …

A hangulatos programok mellett ínycsiklandó ízeket is kóstolhatunk majd a történelmi falak között: sült gesztenye és forralt bor, puncs illata lengi be a kastély Díszudvarát advent harmadik hétvégéjén.

A kastély Pálmaháza az adventi időszakban Karácsonyházzá alakul és az egzotikus növények helyét szebbnél szebben feldíszített karácsonyfák és díszek veszik át, izgalmas programokkal körítve mindegyik adventi hétvégén.

Valamivel karácsony után is érdemes a gödöllői kastélyba ellátogatni, mert december 29-én Erzsébet királyné karácsonyán megtudhatjuk, hogyan is ünnepelték egykor a karácsonyt a királyi család tagjai. Szintén december 29-én este Lajkó Félix hegedűvirtuóz és Balázs János zongoraművész évbúcsúztató ünnepi hangversenyét hallgathatja meg a nagyérdemű a kastély felújított Lovardájában.

Részletes program: http://www.kiralyikastely.hu/

Forrás: Gödöllői Királyi Kastély