Magyar ízek karácsonyi vására az Erzsébet téren

Ízesített krémsajtokkal, erdélyi füstölt csülökkel, pálinkával és fahéjjal kevert akácmézzel, valamint csokoládékülönlegességekkel is várják a látogatókat a magyar ízek karácsonyi vásárán Budapesten.

Az Erzsébet téren december 12. és 23. között rendezi meg a vásárt a Magyar Ízek Alapítvány immár nyolcadik alkalommal, a belépés ezúttal is ingyenes.

A szervezet közlése szerint nyolc napon át több mint hatvan hazai és határon túli magyar termelő lesz jelen a helyszínen, a termékeket bárki megkóstolhatja és meg is vásárolhatja.

A kínálat egyik különlegességének a sajtok számítanak, a választékban füstölt parenyica, mozzarella, lilahagymás, paprikás és petrezselymes-fokhagymás krémsajt, valamint töltött parenyicatekercs egyaránt megtalálható.

A határon túli termékeket képviseli a Gyergyószentmiklósról érkező, bükkfán füstölt csülök mellett a házi szalonna, a paprika nélkül készülő „sápadt kolbász”, a vaddisznószalámi és házi kenőmájas.

Különleges mézeket is kínálnak a termelők: az akácmézet pálinkával, borral és likőrrel ízesítik, de elérhető lesz a narancs, a citrom és a fahéj zamatával, valamint friss bodzával és levendulával kevert akácméz, valamint csokoládés krémméz is.

A minőségi magyar borokból többek közt forralt bort is készítenek a helyszínen, de kapható lesz forró barna meggyes sör is.

Az édességkínálat szintén változatos: tök-, mák- és dióolajjal, maglisztekkel, többféle ízesítésű bejglivel, kézműves szaloncukrokkal és csokoládékülönlegességekkel érkeznek a termelők a karácsonyi vásárra.

A gyerekeket minden hétvégén játékos programok várják: lesz ütőfás mézeskalács-készítés, kürtőskalács-tekerés, gesztenyesütés.

Forrás: MTI