Kétnapos gyermekfesztivált rendeznek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben

Több mint hetven programmal tizenhét helyszínen várja a legkisebbeket és szüleiket a Zsolnay Kulturális Negyed a Hóbagoly Mesefesztiválon december 6-ás és 7-én a baranyai megyeszékhelyen.

Mint azt Márta István, a kulturális negyedet üzemeltető Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezetője a rendezvényt bemutató szerdai pécsi sajtótájékoztatón elmondta, hagyományteremtő szándékkal indít újabb, gyerekeknek szóló programot a társaság.

A cél – tette hozzá -, hogy a legkisebbek visszataláljanak a hagyományos, jól bevált szabadidős elfoglaltságokhoz, és hogy minőségi kulturális szórakozáshoz jussanak. Beszámolt arról, hogy mind a hetven program ingyenes lesz, így a legszegényebb réteg sem marad programok nélkül.

A Hóbagoly Fesztiválon a mesék, a mesehősök és a képzelet varázslatos világába hívják a legkisebbeket és szüleiket. Bemutatkoznak többek között a hazai gyermekkönyvkiadók, mesekönyv-illusztrátorok, ismert színészek, zenészek szórakoztatják az érdeklődőket, miközben az egyik helyszínen reggeltől estig szól a mese és a zene.

Márta István kitért arra, hogy a fesztivál segítségével szeretnék ráirányítani a figyelmet többek között a könyvekre, az olvasásra, a mesélés és a zenehallgatás élményére, emellett a sok, kreativitást igénylő foglalkozással a szabadidő aktív és családcentrikus eltöltéséhez igyekeznek kedvet csinálni.

A kétnapos rendezvényen, amelynek házigazdája Lackfi János lesz, többek között a Kaláka együttes, Szalóki Ági és Bíró Eszter, valamint Dolák-Saly Róbert ad gyermekkoncertet, de ellátogat a rendezvényre Rutkai Bori és Varró Dániel is. Lackfi János többek között a Sajtkukacz zenekar koncertjén lép fel, emellett könyvszakmai beszélgetéseken vesz részt.

Márta István kiemelte, hogy a fesztiválon fontos szerepet kapnak a karácsonyt és a téli ünnepkört bemutató előadások, a kicsik megismerkedhetnek a tradicionális népszokásokkal, és egyházi mesemondókat is hallhatnak a rendezvényen, amelyen az MTVA jóvoltából még Süsü, a sárkány közel kétméteres másával is fényképezkedhetnek.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere, a rendezvény fővédnöke kiemelte, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed egyre nagyobb hangsúlyt helyez a legkisebbek minőségi szórakoztatására, és igyekszik teljesíteni a misszióját, hogy minden korosztály tagjai és a legkülönbözőbb érdeklődésűek is megtalálják a létesítményben azt, amire vágynak.

Hozzátette: a Hóbagoly Fesztivál programjai egytől egyig minőségi szórakoztatást ígérnek, alkalmasak arra, hogy a kicsik otthonukba visszatérve is gazdagítsák szabadidejüket.

Forrás: MTI

 

,