Szavazzon Ön is a legjobbakra!

Művészek, akik maradandót alkottak, akiket szeret a közönség, akik példát mutatnak pályatársaiknak és a civileknek is. Az Arany Medál-díjat odaítélő közönség közülük választja ki a legjobbakat. Legyen akár Ön is az, aki a díj odaítéléséről dönt!

131152
Hetedik alkalommal lehet szavazni az Arany Medál-díj nevű közönségelismerésre, amelyet Mészáros Márton fiatal újságíró hozott létre elsősorban a magyar kulturális élet egyéniségeinek díjazására.

A díjra kilenc különböző kategóriába bárki elküldheti azoknak a művészeknek a nevét, akiket legalkalmasabbnak vél a díjazásra. Feltétel, hogy csak élő személyre lehet szavazni, az adott művésznek pedig az elmúlt egy évben valamilyen kézzel fogható produktumot kellett alkotnia: írók esetében kötetmegjelenéshez kötött az érvényes szavazat, színészeknél, rendezőknél pedig filmben, illetve színpadi darabban nyújtott közreműködéshez.

Mészáros Márton felhívása:

A kultúra – azon belül is elsősorban a magyar irodalom és színjátszás – támogatása mindig fontos, napjaink digitalizálódó és felgyorsult világában, amikor tucatnyian fordulnak el a művészetektől, talán különösképpen. Az Arany Medál-díj éppen ezért nyújt lehetőséget arra, hogy mindenki leadhassa szavazatát arra a művészre, akiről úgy gondolja, kiemelkedő munkát folytatott az idei évben. Legyen az adott alkotó színész, színésznő, filmrendező, író, költő – nyugodtan küldje el jelöltjének nevét az aranymedaldij@gmail.com címre.

Az elismeréseket idén is a Bethlen Téri Színházban adják át a díjazott művészeknek december 9-én 13 órakor. A sokadik éve megszavazott közönségdíj eképpen a legközvetlenebb formát választja a közönség és a művészek közötti kapcsolat áthidalására.

Az alábbi kategóriákban várjuk jelöléseit november 29-ig:

Az év írója
Az év hazai színésze
Az év hazai színésznője
Az év színésze
Az év színésznője
Az év rendezője
Az év szereplőgárdája
A legígéretesebb fiatal tehetség díja
Életműdíj

Vonatkozó cikk:
Elindult az Arany Medál-díj szavazása
Mészáros Márton blogja

Forrás: Weöres Sándor Színház

weöres-300x221