A világ legrondább gitárja is az Antik Placcon

Most vasárnap a hangszerőrülteknek is kedvez az antik és dizájn piac. A Vintage52 hangszerüzlet és hangszerjavító a legkülönfélébb gitárokat mutatja be az összművészeti vásáron.

1

Milyen volt Jimi Hendrix Stratocasterének a fogása? Mivel játszott Tátrai Tibusz a Hobo Blues Band legnagyobb bulijain? Szinte nem telik el olyan év, hogy a gyártók ne hoznának ki újabb elektromos gitárokat, ilyen-olyan hipermodern technikával. De mi lesz azokkal, akik az „ősökre” a nagy öregekre kíváncsiak? Magyarországon kevés hely van, ahol a régi, klasszikus darabokat szemügyre, vagy akár a kezünkbe vehetnénk.

2

Ezen segít most az újra és újra jelentkező Antik Placc, amely most vasárnap hangszerrajongókat is várja. A kiállítók sorába beáll a Vintage52, így ne csodálkozzunk, ha a most is nagyszerű zenészeket felvonultató Placc Színpad mellett máshol is megpendülnek a gitárhúrok. A hangszerüzlet húsz éves működése alatt rengeteg relikviát gyűjtött, ezekből állít össze egy nem mindennapi, zeneipari érdekességekben bővelkedő válogatást, csak a Bálna látogatói számára. A meglepetések, az ikonikus darabok mellett az a gitár is helyet kap, amelyet egy nemzetközi szavazáson a világ legrondábbjának választottak (reméljük a hangzás nem szolgál rá erre a jelzőre). A gitárokon kívül ritka erősítőket, pedálokat és más kiegészítőket mutatnak be a Vintage-es srácok.

3

Szeretnénk, hogy a látogatóink nosztalgiázva, élményekkel térjenek haza a standunktól – mondja Horváth Attila a Vintage52-től. Ezek azok a gitárok, amelyek emlékeket ébresztenek. Míg az egyik hangszerről az az asztalláb jut eszünkbe, amivel fiatalon megpróbáltuk legyártani a magazinokban látottakat, addig a másik az első rockkoncertet idézi fel a nagypapákban, az unokák legnagyobb örömére.

4

A mondás úgy tartja, a gitárosokkal mindig csak a baj van. Azonban az Antik Placc minőségi kínálata és az állandó programok a garancia arra, hogy még ők is találnak szórakoztató elfoglaltságot a műtárgy- és dizájner piacon.

Forrás: Antik.hu, Antik Placc

placc_logokicsi