Köszönet – Magna Cum Laude lemezbemutató

„Hát köszönjük meg az utolsó pohár bornak,
hogy összehozott minket az utókornak.”

Ekképpen szól a Magna Cum Laude Köszönet című dalának refrénje, mely bizonyára sok olvasónak ismerős lehet, hiszen még a tavalyi évben slágerré vált és neves színészek főszereplésével (Bicskey Lukács, Borbiczky Ferenc, Csuja Imre, Nyári Oszkár) készítettek hozzá videoklipet. Ugyanakkor a dalhoz tartozó album bemutatására a rajongóknak még várniuk kellett egy évet, ám a tegnapi nappal hivatalosan is a boltokba került a Magna Cum Laude új albuma, a Köszönet. A csapat tizenöt éves fennállását azzal ünnepli, hogy első számú segítőinek ad hálás köszönetet, akik nem mások, mint a zenekar rajongói. Teszik mindezt egy kellemes hangulatú, családi albumbemutatóval a megjelenés napján, majd december 29-én a Papp László Budapest Sportarénában egy mindent átívelő, nagyszabású koncertshow keretében, méltó módon megköszönni az elmúlt tizenöt évet.

Köszönet: Magna Cum Laude lemezbemutató + minikoncert - Hard Rock Cafe, 2014. november 12. - Fotó: Kaunitz Miklós

Köszönet: Magna Cum Laude lemezbemutató + minikoncert – Hard Rock Cafe, 2014. november 12. – Fotó: Kaunitz Miklós

Az album bemutatása is rendhagyó módon zajlott, hiszen a civil rajongókkal és a sajtó munkatársaival közösen tartottak koncerttel és dedikálással egybekötött tájékoztatót. Az új album három év után jelent meg, összesen tíz dallal. Az együttes tagjai szerint ennyi időnek el kell telnie két album között, hogy igazán éretté váljanak az új szerzemények, emellett a közös munka létfontosságát is kihangsúlyozták. A dalok mellett a borító vizuális játéka is magával ragadó. Száraz Bence munkáját dicséri, aki szabad kezet kapott és úgy alkotta meg ezt a világot, hogy különös egyszerűségével emelje ki a „Magna” érzelemgazdag, dinamikus hangzását.

mihail-bulgakov-a-mester-es-margarita-bemutato-a-vigszinhazban-2014-oktober-12-en-foto-toth-viktoria

A sajtótájékozató helyszínének kiválasztása mellett sem lehet elmenni szó nélkül, hiszen a budapesti Hard Rock Café-ban található a világ egyik legnagyobb gyűjteményű rockmúzeuma. A becses relikviák fényében különleges élményt adott az új albumról előadott négy dalból álló minikoncert és a dalok közötti élmények, impressziók megosztása. Szabó András, az együttes menedzsere felidézte, hogy milyen messziről is jött a Magna Cum Laude, hiszen még 1999-ben, a mezőtúri Wanted fesztiválon robbantak be a köztudatba: „nem akarták feladni és van bennük valami, amiért megéri kitartani mellettük, van bennük valami csoda” – ahogy a menedzser fogalmaz és folytatja azzal, hogy nem kételkedik abban sem, hogy a zenekar ötven év múlva is fontos lesz. Bizonyára minden rajongó egyetért ezzel és nem kételkedik abban sem, hogy egyszer majd a rockmúzeum különleges kiállítási tárgyai között feltűnnek a Magna Cum Laude legendás holmijai is.

„Hull a hó, fú a szél, a Magna örökké zenél!”

Stuhl Ágnes
Fotó: Kaunitz Miklós