„The World Goes Pop” – Flavia Frigeri (Tate Modern) előadása

Időpont: 2014. november 18., kedd 16.00
Helyszín: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum előadóterme

Flavia Frigeri

Flavia Frigeri

A Tate Modern 2015 őszén nagyszabású kutatással, valamint az ennek eredményein felépülő, The World Goes Pop című kiállítással mutatja be, hogy hogyan érintette meg világot a pop jelenség.  Flavia Frigeri, a kiállítás társkurátora ebből az alkalomból tart előadást a Ludwig Múzeumban.

A Tate Modern kiállítása rámutat, hogy az eddigi lineáris szemlélettel ellentétben – miszerint van egy, a többi kulturális jelenséget domináló fősodor – a pop jelenségre való kortárs rákapcsolódás az egész világon megtörtént, nemcsak a jól dokumentált művészeti szcénával bíró országokban, mint az Amerikai Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország, de a fejlődés jól követhető Európa szerte, Kelet-Európában, Latin-Amerikában, Ázsiában, Afrikában és a Közel-Keleten is.

Flavia Frigeri a Tate Modern kurátora, ahol olyan kiállításokon dolgozott, mint Ruins in Reverse (2013); The EY Exhibition Paul Klee: Making Visible (2013), Henri Matisse: The Cut-Outs (2014), valamint a 2015 szeptemberében esedékes The World Goes Pop kiállítás társkurátora. 2010-2011-ben Hilla Rebay nemzetközi ösztöndíjasként a Solomon R. Guggenheim Múzeumban dolgozott. Munkái mellett jelenleg PhD hallgató a University College London művészettörténet karán.

Az előadás november 18-án, kedden 16.00-kor kezdődik a Ludwig Múzeum I. emeleti Előadótermében. Az előadás hossza 45 perc, utána lesz mód kérdésekre, beszélgetésre 18.00-ig.
Az előadás és a beszélgetés nyelve angol. A belépés díjtalan.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum