Ladánybene 27: újságosztás és gyűjtés a hajléktalanok javára

A szegénység, a hajléktalanság problémájára hívja fel a figyelmet a Ladánybene 27. A reggae zenekar tagjai szerdán 10 órától a Fedél Nélkül című ingyenes magazint osztják Budapesten a Nyugati téren, november 21-én az A38 hajón pedig nemcsak koncertet adnak, hanem melegruha- és tartósélelmiszer-gyűjtést szerveznek.

„Az A38 hajón a nehéz sorsú, hajléktalan emberek, családok számára gyűjtünk. Tartós élelmiszerrel és ruhával segíthet mindenki, aki a november 21-i koncert idejére hoz magával egytálétel- és zöldségkonzerveket, étolajat, paradicsomlevet, tésztát, illetve már nem használt, tiszta, jó állapotú felnőtt farmert, pólót, pulóvert, cipőt, sálat, sapkát, kesztyűt és kabátot” – közölte Bodnár Tibor zenekarvezető hétfőn az MTI-vel.

A gyűjtött javakat a Menhely Alapítvány programjaiban (Sarokház, Fedél Nélkül, Támogatott Lakhatás) részt vevő emberek kapják meg.

A 30. születésnapját jövőre ünneplő LB27 november 21-i koncertjén régi és új dalok egyaránt elhangzanak, vendégként fellép a Pannonia Allstars Ska Orchestra (PASO) két tagja, KRSA (Lord Panamo) énekes-rapper és a szaxofonos Lukács Gábor „Luki”. A Ladánybene 27-et erősíti az esten a korábbi Another Day és T-Rex Riders zenekar frontembere, Mr.Roul NO, a Knotty Headz egykori perkása, Hascu Bratosin (Bratika), valamint Selecta Áfonya a Rasztaműhely Soundból. Az LB27 előtt a Bootz Brost melegít be.

Magyarország legrégebbi reggae zenekara, a Ladánybene 27 idén tavasszal öt év szünet után jelentkezett új anyaggal: az Offenzíva az LB27 13. albuma. A csapatban László M. Miksa énekel, Bodnár Tibor gitározik, Bokó Zoltán és Kálmán András billentyűs hangszereken játszik, Hertelendi „Rasta” István basszusgitározik, Krecsmáry Zsolt dobol, a három fúvós pedig Görögh Dániel (trombita), Hegyi Viktor (harsona) és Pásztor Ákos (szaxofon).

Az LB27 indulásakor, az 1980-as évek közepén egyedül játszott reggae-t Magyarországon. A debütáló lemez 1991-ben – rajta a Rastafari – már meghozta az ismertséget. Két évvel később jött a második korong, arról a Szedegetem lett nagy sláger. Az LB 27 a kezdetektől szervez nyaranta reggae tábort, amely 1999 óta fesztivállá nőtte ki magát. A csapat tagjai kétszer is jártak Jamaicában, a műfaj őshazájában, és többször találkoztak a néhai Bob Marley zenekarával, a Wailersszel.

Forrás: MTI

 

,