Barokk bonbonokkal és muzsikával várja közönségét a Budapesti Fesztiválzenekar

Kézműves barokk bonbonokkal, egy csésze teával és a korabeli gasztronómia kulisszatitkaival várja közönségét a Budapesti Fesztiválzenekar a Zeneakadémián adandó barokk hangversenye előtt november 3-án és 4-én.

Egy történelmi anekdota szerint a bonbon először a szócsatákban kifáradt államférfiak ízlelőbimbóit kényeztette a XVII. század végén Regensburgban, vagyis ez az édesség barokk ínyencség – olvasható a koncert ajánlójában.

Szántó András koncertek előtt tartandó előadásaiból megtudhatjuk többek között, hogy hány ember nézte végig, ahogy Mária Terézia falatozott, mi történt volna, ha valaki végigeszi egy barokk lakoma mind a 41 fogását, mit keresett a szobrászmester a barokk konyhában, és vajon hogyan került a bonbon az államférfiak asztalára.

Maga a koncert is tartogat különlegességeket. A szoprán szólista, a 24 éves Anna Lucia Richter barokk öltözékben, sminkben és frizurával, barokk gesztusokkal fog énekelni. Az együttes muzsikusai ugyancsak autentikus barokk hangszereken játsszák el Pietro Antonio Locatelli, Georg Philipp Telemann, Jean-Marie Leclair és Georg Friedrich Händel egy-egy művét.

Anna Lucia Richter mellett a világhírű kanadai basszistát, Nathan Berget hallhatja a közönség szólót énekelni a koncerten, amelyet Jonathan Cohen, a fiatal angol muzsikusgeneráció egyik kiemelkedő alakja vezényel.

Forrás: MTI