Márton napi extra: Lakosztályétterem a Hotel Gellértben

Egy merőben új gasztrokulturális fogalmat vezet be az idei Márton napi rendezvénysorozat alkalmából a Danubius Hotel Gellért. A lakáséttermek után itt a „lakosztályétterem”, a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmantjában, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas és Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt.

marton napi borfeszt

November 7-9 között ismét izgalmas ízkalandokat ígér a Hotel Gellért, a már megszokott Márton napi bor- és gasztrofesztiválján. A Gellért gasztrorendezvényei korábban is kitűntek a bor- és libaételek egymást érő seregszemléinek sorából, ez már idén is szinte elvárás. Nem is fogunk csalódni, hisz túl azon, hogy ez alkalommal egy helyen végigkóstolhatjuk a legjelesebb konyhákat vivő vidéki szállodák ételeit, egy igazán különleges eddig még sehol nem tapasztalt gasztroélményt is kínál a Gellért. Elsőként a szállodák között „lakosztályétteremként” megnyitja a nagyközönség körében azt az apartmanját, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.

A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsora során a libamáj fantáziák és fantasztikus borok különleges találkozása valósul meg. Az olyan ételspecialitásokat, mint például a Tokaji zselés libamáj falatkák ribizlivel és mangó cseppekkel, valamint a Mazsolás libamájhabbal töltött bonbonok kakaóbabos sós csokoládéval, a Gellért konyhafőnöke álmodta meg. Héjja László Séf sokfelé főzött a világban, Európa szinte valamennyi országában ugyanúgy, mint Amerikában, Kanadában vagy éppen Thaiföldön, és hosszabb ideig dolgozott az amerikai, majd mexikói nagykövet szakácsaként is. Pénteken Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja meghökkentő borpárosításait a libamáj ételekhez, szombaton pedig Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb borásznője és a Junibor Egyesület elnöke kínálja az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit a lakosztályétteremben.

Bővebb információ: borfesztivalgellert.hu

Forrás: presspresso