Jazz Steps Band: Budapest Swing – Lemezbemutató koncert

Időpont: 2014. október 18. (szombat), 20.00,
Helyszín: Columbus hajó (Vigadó Tér 4., Kikötő)

A Jazz Steps Band – a hazai swing egyik autentikus képviselője – október 18-án, a Columbus hajón mutatja be legújabb, „Budapest Swing” című albumát.

Jazz Steps Band

Jazz Steps Band

A koncert különlegessége, hogy a hallgatók egy igazi 30’-as, 40’-es évekbeli jazzklub hangulat részesei lesznek, egy dinamikus, humorral fűszerezett előadás közben.

A Budapest Swing című albumot tekinthetjük egyben úgy is, mint egy kívánságlistát. A CD, az elmúlt években sokat játszott repertoárból azokat a számokat tartalmazza, amelyek a közönség, illetve a zenekar kedvencei voltak.

Ami a lemez hanganyagát illeti, a „nagyon” jelző minden kijelentés elé szinte oda kívánkozik: … ismert, kellemes dallamok, … attraktív hangszerelések, … szwingel és mindezt … kiváló zenész kollégákkal rögzítették.

A Jazz Steps Band már 14. éve tevékenykedik a hazai és nemzetközi koncertéletben. Fő törekvése a 20’-as, 30’-as és a 40’-es évek tradicionális, swing korszak jazz örökzöldjeinek felelevenítése, népszerűsítése. Azt a stílust, amely teljesen hiányzik a hazai zenei élet palettájáról a professzionális zenészek igényességével és egyéni íz hozzáadásával szólaltatja meg.

JazzStepsBand_BudapestSwing_borito

A zenekar tagjai valamennyien, jazz és klasszikus múlttal rendelkező, professzionális, fiatal muzsikusok. Az együttes klasszikus formában, szaxofon, trombita, harsona, gitár, nagybőgő és dob felállásban működik.

A zenekar eddig négy önálló CD-t jelentetett meg: közülük a 2003-as Fifty-Fifty című lemezen Louis Armstrong utolsó zenekarának magyar származású klarinétosa, a legendás Joe Murányi, a 2008-as Side by Side albumon pedig a New Orleans-i legendás trombitás Leroy Jones és a kitűnő jazz énekesnő Micheller Myrtill működött közre.

Az alapítás óta a zenekar két tradicionális-swing fesztiválnak is a házigazdája volt, számos hazai és külföldi sikeres fellépéssel szerzett magának hírnevet az ország szinte valamennyi jelentős fesztiválján, illetve Európa-szerte Ascona, Drezda, Berlin, Hamburg, Malmö, Koppenhága, Davos és Zakopane koncertpódiumain.

A zenekar tagjai:
Lázár István – trombita, ének
Finok Zoltán – szaxofon, klarinét
Kovács Tamás – pozan, ének
Lázár Balázs – gitár
Radics József – bőgő
Borváth Zoltán – dob

A zenekar weboldalai:
www.jazzstepsband.hu
https://hu-hu.facebook.com/pages/Jazz-Steps-Band