A 2. Olvasás Éjszakája programja az Örkény István Könyvesboltban

Időpont: 2014. október 18. szombat, 17-24 óráig
Helyszín: Örkény István Könyvesbolt, 1137 Budapest, Szent István krt. 26.

Égszakadás borító17.00 óra – Börcsök Mária ÉGSZAKADÁS című új könyvének bemutatója és dedikálása. A Kettészakadt Magyarország és a Szakadozó mítoszok sikerkönyvek szerzője ebben a könyvében érzékeny kérdéseket boncolgat: vajon a ma emberétől elvárható-e, hogy szó szerint betartsa a tízparancsolatot?

A galérián: Molnár Gabriella újságíró-szerkesztő az ÍRÓMATINÉ különkiadásában beszélget Szalay Zoltán fotóriporterrel a VISSZANÉZŐ című kamarakiállításon szereplő képeiről, megszületésük történeteiről

Halhatatlan-szerelem_150x230-mm__B1______2014-08-26.indd18.00 óra – Beszélgetés Müller Péterrel a HALHATATLAN SZERELEM című új könyvéről, amelyet dedikálás követ. „Az élet nem a születéssel kezdődik, és nem ér véget a halállal – írja Müller Péter. – Ez a könyv egy csodálatos nő útkereséséről szól. Barátom volt és lelki társam. Együtt kerestük sorsunk titkait. Más lelkébe való mélyebb belepillantás egyben önmagam és az igazság felfedezése is. Életem legfontosabb vállalkozása ez a mű.”

A galérián: Irodalmi fejtörő játék felnőtteknek Reményi József Tamás vezetésével az Életreszóló regények sorozathoz kapcsolódva. A Kossuth Kiadó új sorozatában tizenhárom magyar szerző, klasszikussá vált huszonhat regénye ma is izzó olvasmányélményeket kínál. Zsebbe, táskába, hátizsákba való útitársak.

19.00 óra – Schäffer Erzsébet EGYSZER ELMESÉLEM című, hatodik hangoskönyvének bemutatója és dedikálása. A hangoskönyvön rendhagyó módon dalok is szerepelnek, amelyeket Erzsébet régi, kedves barátja, Ráth László szerzett és a gitárkíséretet is ő adja hozzá.

omega_vegl_web20.00 óra – BASSZUS! OMEGA! Mihály Tamás Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas basszusgitárossal, zeneszerzővel, az Omega együttes tagjával Horváth Péter, József Attila-díjas író, rendező beszélget új könyvéről.

21.00 óra – Noran-szerzők: Sára Júliával, a MAMIKO NAPPALAI könyv szerzőjével, Szántó T. Gáborral, a KAFKA MACSKÁI könyv szerzőjével és Vitányi Ivánnal, A KÜSZÖBEMBER – Életem történetei Horthytól Orbánig című új könyve kapcsán Kőrössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője beszélget.

22.00 óra – Mese HRAB(b)AL! Galkó Balázs színművész a világhírű cseh író, Bohumil Hrabal születésének 100. évfordulója előtt tiszteleg.

22.30 óra – Kováts Kriszta, Nádasdy Ádám, Fábri Péter BUDAPEST BÁMÉSZKO könyv és CD zenés bemutatója. Kováts Kriszta, A MAMMA MIA! főszereplője a színházi előadás után érkezik és a CD-n is hallható budapesti legendákról, Füttyös Gyuriról, Karády Katalinról, Rejtő Jenőről, Jávor Pálról, Seres Rezsőről, Domján Editről, a Szabó családról és még sok minden másról énekel. Nádasdy Ádám az általa írt miniesszékből olvas fel, de lehet, hogy ő is énekel, és Fábri Péterrel beszélgetnek.

Ezen a napon, délután 4 órától éjfélig minden 30 százalék kedvezménnyel vásárolható meg a boltban!

A jó hangulathoz kiváló pálinkákat és borokat kínálunk!

http://www.kossuth.hu/hirek/olvas/2729/az-olvasas-ejszakaja-oktober-18

plakat_orkeny.inddForrás: Kossuth Kiadó