Természetes változás – Claudia Kraus és Vági Flóra kiállítása a TOBE Gallery-ben

Hétfőn este ismét egy különleges élmény részesei lehettek azok, akik ellátogattak a TOBE Gallery legújabb, AGES : CHANGES című kortárs ékszer- és fotókiállításának megnyitójára, amely a Design Hét Budapest 2014 keretében valósult meg.

Caludia Kraus, Vági Flóra, Edina

Claudia Kraus, Vági Flóra, Farkas Edina

Claudia Kraus osztrák fotográfus és Vági Flóra ékszertervező kiállított alkotásai az elmúlás, változás, újjászületés témakörét öleli fel más perspektívából, mégis egymás munkájára reflektálva.

DSC_0079

Farkas Edina, a PS Magazin vezető szerkesztője megnyitójában beszélt arról, hogy a változás, az idő múlása mindig aktuális téma, de nem elfogadott dolog, inkább félünk tőle ahelyett, hogy úgy gondolnánk rá, mint az élet velejárójára. Claudia Kraus és Vági Flóra alkotásai pont ezt a félelmet próbálják feloldani, ugyan más nyelven, de ugyanazt üzenik: engedjük el ezeket a félelmeinket, lássuk meg a változásban, az idő múlásában a szépséget.

A megnyitóra Bécsből érkezett művész, Claudia Kraus szárított virágokról készített és sajátos, digitális technikával átdolgozott fotói szinte meseszerű élményt nyújtanak, a finom pasztellszínek, a más-más fajta virágok látványa a különböző „életszakaszukban” tökéletes harmóniában mutatják meg magukat, a változást, az elmúlást, az újjászületést.

DSC_9930

Vági Flóra ékszertervező művész nem mindennapi, organikus alapanyagokból készített nyakláncai, kitűzői, karkötői szinte csábítanak, hogy hordjuk őket, színeikkel, rendkívüli formáikkal a természetesség, ugyanakkor az egyediség érzését adják.

DSC_9879

Mindkét művész alkotásaiban erőteljesen érezhető a természet jelenléte, tökéletesen egészítik ki egymást, végignézve őket megjelenik az elfogadás, a nyugalom érzése, amihez a TOBE Gallery intim légköre ideális helyet ad.

A kiállítás 2014. október 31-ig, hétfőtől péntekig 12 és 18 óra között látogatható a TOBE Gallery-ben.

Fotó: Völgyes Valéria
V.-Tóth Erika

,