A dizájn és a kiállítás randevúja

A zenei, színházi és irodalmi programok mellett dizájn vásár, képzőművészeti- és fotókiállítás is várja a CAFe látogatóit. A Budapesti Fotóutca Fesztivál a fotográfia felhasználásának sokféleségét mutatja be, a Ludwig Múzeum új kiállítása a forradalom, anarchia és utópia témaköröket járja körül. Az október 9-én startoló Art Market vendége Berlin, a 11. Design Hét Budapesté pedig Hollandia lesz. A Kortárs Galériák Hétvégéjén 15 fővárosi kiállító-terem várja a képzőművészet rajongóit, a Design Randin a fogyatékkal élő emberek közreműködésével készített kiváló magyar termékekre hívja fel a figyelmet, a Central European Fashion Days / Gombold újra! divateseményén pedig a „Visegrádi négyek” feltörekvő divattervezői mutatkoznak be.

Fotóutca

Fotóutca Fesztivál

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy a kortárs művészeti ágak közül a fotográfia ma az egyik legnépszerűbb. Azon túl, hogy számos művészeti ág használja, életünk mindennapi része. A Capa Központ és Mai Manó Ház szervezésében megvalósuló Fotóutca Fesztiválon a fotográfia felhasználásának sokféleségét mutatja be a Nagymező utcában, október 9. és 12. között.

ArtMarket Budapest

ArtMarket Budapest

A Ludwig Múzeum új tárlata, a Forradalom | Anarchia | Utópia Közép- és Kelet-Európára fókuszál, a ’80-as évektől napjainkig igyekszik feldolgozni a címében is megfogalmazott tematikát, és azt feszegeti, vajon a kortárs művészet elindítója-e a lényeges társadalmi, politikai változásoknak, vagy inkább reagál-e azokra. A kiállítás október 18-tól látogatható.

Kulgler Art Szalon

Kulgler Art Szalon

A Kortárs Galériák Hétvégéjén október 17. és 19. között – 15 fővárosi kiállító-teremben egy sor olyan műtárggyal találkozhatunk, amelyek akár témaválasztásukkal, akár a felhasznált anyagok, akár a megformálás tekintetében az átmenetiség helyzetére, a köztes létezésre, a határátlépés pillanatára reflektálnak.

Szigeti Tamás a kortárs magyar festészet középgenerációjának egyik kimagasló, egyedülálló, már-már öntörvényű pályát befutó képviselője. A Valahol című kiállítás nagyméretű, roncsolt felületű, akriltechnikával megfestett vásznai az egyén és a történelem viszonyát gondoltatják újra. A tárlat október 14-től 31-ig tekinthető meg az A38 Hajó Kiállítóterében.

designe het

A 11. Design Hét Budapest fókuszában a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okoseszközök használatának általános elterjedése és ezeknek a dizájn számos területére gyakorolt hatása áll. A számos program mellett a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit járja körbe október 3. és 12. között.

Gombold újra

Gombold újra!

A régió legnagyobb divateseményét, a Central European Fashion Dayst október 3-5. között rendezi meg a Design Terminál, melynek részeként negyedik alkalommal kap helyet a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázat döntője. Idén a magyarok mellett a visegrádi országok tervezőinek is lehetősége nyílt pályázni, a végeredmény október 4-én a Városligeti Műjégpályán megrendezett divatbemutatón látható.

Design Randi - Bálna

Design Randi – Bálna Budapest

A 2014 júniusában Design Randi címmel elindított program célja, hogy a kortárs ízlésnek megfelelő, piacképes termékek készüljenek a fogyatékkal élőket foglalkoztató műhelyekben. Jelenleg 16 dizájner és 10 cég együttműködésével folyik az új termékek tervezése. A kiállítás megtekinthető október 3-12. között, a Bálna Budapestben.

Forrás: CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál

CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál - 2014.10.03-19.

,