k2 Színház – Brecht és Színházi jam

A k2 Színház mozgalmas nyara után, az új évadtól állandó társulattal kezdi az évet. Már javában próbálják új bemutatójukat, amit a közönség októberben nézhet meg a Szkéné Színházban. Ám előtte még újra látható a Titánium Színházi Szemle egyik díjazott előadása, a Bertolt Brecht művét feldolgozó Mielőtt az éj leszáll!, valamint megrendezésre kerül egy improvizációra épülő színházi est, melyet a Titkos Társulattal közösen hoz létre a csapat.

k2 Színház: Mielőtt leszáll az éj - Fotó: Csata Hanna

k2 Színház: Mielőtt leszáll az éj – Fotó: Csata Hanna

Mielőtt az éj leszáll!
Október 2. 20 óra, Jurányi Inkubátorház, Kamaraterem

„A mi történetünk Szecsuanban játszódik, innen nagyon messze, így az ottani problémák nyilván ránk nem vonatkoznak. A szerző is német. Mi közünk hozzá? Valószínűleg semmi. Úgyhogy azt tanácsoljuk a tisztelt közönségnek, dőljenek hátra székeikben, élvezzék ezt a régi kis fabulát, nevessenek sokat, aztán menjenek haza, és folytassák kicsinyes, elhibázott életüket ott, ahol abbahagyták, és még véletlenül se gondolkozzanak el azon, hogy csinálni kéne már valamit. Tisztelt Közönség, kulcsot ne találj, minek nektek jó vég, ha nem muszáj?”

Az előadás a 2013-as Titánium Színházi Szemle egyik Jurányi-díjasa.

k2 Színház: Mielőtt leszáll az éj - Fotó: Csata Hanna

k2 Színház: Mielőtt leszáll az éj – Fotó: Csata Hanna

Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című művét újrameséli:
Borsányi Dániel, Domokos Zsolt, Horváth Szabolcs, Jerger Balázs, Pallagi Melitta, Rózsa Krisztián
Látvány: Domokos Barbara
Dramaturg: Antal Klaudia
Zene: Horváth Szabolcs
Rendezőasszisztens: Erdélyi Adrienn
Rendező: Benkó Bence, Fábián Péter

k2 Színház-Titkos Társulat
Színházi Jam
Október 5., 20 óra, Hátsó Kapu

A Színházi Jam egy sajátos improvizációs technikára épül, melyet a Titkos Társulat hosszú évek alatt dolgozott ki, Kárpáti Péter és Sebők Bori vezetésével.

Életszimuláció. Totális improvizáció. Ami a nézők számára váratlan, meglepő fordulat, az ugyanolyan váratlan és meglepő a színészeknek is. Minden alkalommal más a történet, és más-más életproblémát járunk körül, a nézők aktív részvételével.

A játékvezető: Kárpáti Péter

Színészek: Hegedűs Barbara, Piti Emőke, Horváth Szabolcs, Domokos Zsolt, Viktor Balázs, Rózsa Krisztián, Borsányi Dániel

Támogatók:
Mielőtt az éj leszáll!:
FÜGE, Jurányi Inkubátorház

Színházi Jam:
Hátsó Kapu, Titkos Társulat

Fotó: Csata Hanna

www.k2szinhaz.hu

Forrás: k2 Színház