Díjlovas és lovasterápiás versenyt rendeznek Fóton

Egészséges lovasok és fogyatékkal élő gyerekek versenyeznek a a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás Központjában péntektől vasárnapig.

Az idei díjlovas versenyekre 69 lóval neveztek hazai és külföldi sportolók. A nemzetközi díjlovas verseny összdíjazása mintegy 7300 euró, a nemzeti versenyé 680 ezer forint. A lovasterápiás versenyre 167 induló jelentkezett: látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek. A terápiás versenyek összdíjazása 2 millió 675 ezer forint. A versenyre érkező gyerekek és kísérőik utaztatásáról, szállásáról és ellátásáról a Gyermekmentő Szolgálat gondoskodik.A Magyar Lovasterápia Szövetség az NGYSZ védnökségével és támogatásával szeptember 26. és 28. között tizedik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai díjlovas és lovasterápiás versenyét, amelynek egyik száma a Díjlovagló Parasport Magyar Bajnokság lesz.

A lovaglás mellett különböző programok szórakoztatják az érdeklődőket: a kisebbek biciklivel és kisautókkal közlekedhetnek, lesz Mercedes-autóbemutató és próbavezetés. Az olimpiai és világbajnok Szilágyi Áron és a jelenlegi világranglista-vezető női párbajtőröző Szász Emese a vívás alapjait mutatja be a gyerekeknek. Emellett a mozgó fogorvosi rendelő és a nőgyógyászati kamion szakorvosai szűrésekkel és tanácsadással várják a fiatalokat.

Forrás: MTI