Megnyílt 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás szegedi tárlata

Több mint kétszáz fotóból álló összeállítást láthat a közönség a 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás anyagából szombattól, a szegedi Reök-palotában.

A péntek esti megnyitón Szigeti Tamás, a kiállítás rendezője elmondta: külön öröm, hogy hat év után Szeged ismét otthont ad a tárlatnak, amelyen a pályázatra beérkezett legjobb képeket mutatják be.

Felidézte, hogy 2013 történéseivel 310 fotós pályázott több mint 9 és fél ezer képpel. Kiemelkedő figyelemmel voltak a tavalyi hóhelyzetre, az árvízre, de a szíriai történések és az emberi élethelyzetek – a kilakoltatásra, a szegénységre – is sokakat inspiráltak. Tavaly rendkívül népszerű volt a pályázható 13 kategóriában a természetfotó, amelyre a legtöbb nevezés érkezett.

A november 9-ig látható tárlaton látható a MÚOSZ nagydíját elnyert Bielik István, a Népszava munkatársának A véget nem érő pokol című sorozata, amely a szíriai polgárháborút dolgozza fel. Mellette helyezték el Hajdú D. András képeit, amelyek egy nyírségi cigányasszonyt mutatnak be, aki Zürichben keresi a kenyerét prostituáltként.

A kiállítást a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatának keretében tavasszal tekinthette meg először a közönség. Azt követően válogatást láthattak belőle Gödöllőn, Debrecenben, most Szegeden, hamarosan pedig Pécsen is látható lesz anyag.

Forrás: MTI
,