Indul a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál

Augusztus 20-án déltől újra fesztiválozókkal telik meg Zamárdi szabadstrandja és a Balaton partja. A Nagyon Balaton sorozat keretében másodszor indul el a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amelyen többek között John Newman, a Parov Stelar Band, a Papa Roach és a Knife Party is színpadra lép és itt ünnepli 25. születésnapját a Tankcsapda. A STRAND Fesztiválon épül fel a Balaton legmagasabb tornya: a Széchenyi 2020 Élményparkból 30 méter magasról egy 200 méteres kötélpályán csúszhatnak végig a vállalkozó kedvűek. A STRAND Fesztiválra 4 nap alatt 60.000 vendéget vár és minden estére tűzijátékot is ígér a szervező VOLT Produkció. A Petőfi Rádió 4 napon át a helyszínről közvetíti adását.

A Nagyon Balaton rendezvénysorozat keretében az idei nyáron már több tucat, igazán színvonalas esemény fogadta a Balatonra érkezőket. Turisztikai szakemberek szerint ezek az események minden korábbinál több vendéget vonzottak a régióba, és várhatóan augusztus utolsó heteiben is a megszokottnál nagyobb forgalom lesz jellemző.

“Egy évvel ezelőtt, a Nagyon Balaton debütálásakor két fesztivált is indítottunk a Balaton Régióban. A balatonvilágosi B.my.Lake mellett Zamárdiban, a Balaton Soundnak is otthont adó helyszínen a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál, amely – amint az a nevéből is kiderül – a Petőfi Rádió élő manifesztációjaként várja tavaly óta a közönségét a Balaton partjára”mondta el Lobenwein Norbert, főszervező, aki újdonságként tette hozzá, hogy a Széchenyi 2020 Élménypark részeként a Balaton legmagasabb tornya épül fel Zamárdi Szabadstrandján. A vállalkozó kedvű fesztiválozók 30 méter magasból egy 200 méter hosszú kötélpályán csúszhatnak végig a közönség felett.

Az idei, második STRAND – Nagyon Zene Fesztiválra igazán tartalmas, minden igényt kielégítő koncertkínálattal álltak elő a szervezők, ahol a programok mellett minden este tűzijátékkal is kedveskednek a jelenlévőknek. A nyitónapon, augusztus 20-án a Tankcsapda 25 éves, születésnapi koncertje után az amerikai rockbanda, a Papa Roach lép színpadra. Másnap az egyik legnagyobb hazai fesztiválkedvenc, a Parov Stelar Band érkezik Zamárdiba – idén ők csak a STRAND-on vállaltak fellépést Magyarországon és ugyanezen a napon a brit drum and bass producer, Wilkinson is a fesztivál vendége lesz. Pénteken az ugyancsak fesztiválkedvenc Dub FX és a Knife Party ad koncertet, szombaton pedig első hazai fellépésére érkezik a rajongók ezrei által már várva-várt John Newman.

“Ha a Petőfi Rádió a STRAND névadója, nem lehet kérdéses, hogy a hazai koncertkínálat is illusztris neveket vonultat fel” – mondta Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a közel 100 fellépőt számláló programban többek között a Punnany Massif, a Brains, az Irie Maffia, a Kiscsillag, a Quimby, a 30Y, a The Carbonfools, Copy Con, Majka, a Fish!, a Supernem, a Péterfy Bori és a Love Band, a Magashegyi Underground és a Soerii & Poolek is színpadra lép. Két alkalommal is találkozhat a közönség a népszerű budapesti sorozattal, a Random Trip-pel, amely keretében a legismertebb és szeretett hazai sztárok mellett ezúttal a Groove Armada és a Freestylers oszlopának számító Valerie M is színpadra lép.

A Petőfi DJ-k közül sokan szerepelnek a STRAND programjában, többek között Izil, a rádió zenei főszerkesztője is. 4 napig zenélnek a Robur DJ-k, és jelen lesz Karányi, Julia Carpenter, a Rewind és a Nobody Moves legénysége.

És ott lesznek a STRANDon a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió közös tehetségmutató versenye, a Nagy-Szín-Pad résztvevői és győztesei is, mások mellett a Mary Popkids, az Ivan & the Parazol, a Szabó Balázs Bandája, Deniz, Odett, a Cloud9+ és a Carbovaris.

Nemcsak nagyon zene…

Horváth Gergely nemcsak jelen lesz a STRANDon, de “élőben” mutatkozik be népszerű műsora, a Kultúrfitnesz is. “Mindig nagy élmény a rádió falain kívül kipróbálni magunkat. Ez alkalommal – mások mellett – Deniz, Fluor Tomi, Kardos-Horváth Janó, Bérczesi Robi és Pásztor Anna lesz a vendégem a kora délutáni programban. A Petőfi Rádió hallgatói az egész országban figyelemmel kísérhetik a STRAND – Nagyon Zene Fesztivál eseményeit, négy napon át ugyanis a helyszínről közvetítjük műsorainkat” – mondta el Horváth Gergely, a Petőfi Rádió csatornakoordinátora

A STRAND “beszélgetős” helyszínén, a Diákhitel Kávézóban 4 nap alatt 12 előadáson, beszélgetésen vehetnek részt a STRAND vendégei. A Design Terminal csapata fiatal vállalkozókat, tervezőket és művészeket mutat be, de lesz borkóstoló és Zacher Gábor toxikológus-főorvos is tart majd előadást.

Nekem a Balaton…

Ezzel a címmel várják kortárs képzőművészek a STRAND Fesztivál vendégeit minden nap déltől a Parti Bisztrónál. A jelentkezők ismert alkotók segítségével készíthetik el saját műveiket, amelyeken bemutatják, mit jelent nekik a Balaton.

Weiler Péter Route’71, vagyis a Balatont körülölelő országút nevét viselő kiállítás kivétel nélkül a Balaton hangulatát mutatja be. Ezek a képek ugyancsak a fesztiválon lesznek láthatók: sajátos helyen, kerítéseken.

Jegyek még kaphatók

A STRAND Fesztivál iránt igazán nagy az érdeklődés, szerte az országban, a szervezők azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy elővételben és a helyszínen is kaphatók még jegyek az eseményre.

Forrás: Nagyon Balaton

strand nagyon zene

,