„Sok impulzus egy helyen” – Nagyharsány Narancsliget kiállításai

A nagyharsányi Narancsligetben több tematikus kiállítással is várják az érdeklődőket az Ördögkatlanban a fesztivál teljes ideje alatt.

Fotó: Lengyel Anita

Fotó: Lengyel Anita

Fotó: Lengyel Anita

Fotó: Lengyel Anita

A kertben kvázi állandó kiállításként a falakon kortárs és XX. századi magyar írók arcképei fogadják a látogatókat. Láthatjuk Ady, Örkény, Dzsida és Csáth portréján kívül Erdős Virág, Grecsó Krisztián, Szálinger Balázs és Háy János képmását is.

kolibri-gyermek-es-ifjusagi-szinhaz-szinhazak-ejszakaja-2015-fotok-toth-tamas

Szintén az udvaron a Magyar Református Szeretetszolgálat fotópályázatának a képeit tekinthetjük meg. Kell is a tér, hiszem méteres alkotásokról van szó. A pajtában a Pride 2000-2013 fotókiállítás anyaga is látható.

Fotó: Lengyel Anita

Fotó: Lengyel Anita

024

Zárt térben a száz éve született Hrabalt idézik meg a hozzá kötődő magyar származású művészek akvarelljeivel, táblaképeivel, szobraival  és térplasztikáival. Egy másik teremben Wahorn András autodidakta festő, grafikus, zenész munkáiból láthatunk ízelítőt. Igazi reneszánsz ember Ő, akinek műalkotásaival számos helyszínen találkozhatunk, hiszen kiállít például a Nemzeti Galériában is. De nem csak hazánkban, több nemzetközi gyűjteményben is megtalálható már műalkotása.

kolteszet-napja-magyar-versmondok-egyesulete

Ha még mindig nyitottak vagyunk a befogadásra, akkor nézzük meg itt a Narancsligetben A lélek mélységei és az Árva játszó-tér fotókiállításokat is.

Azon meg végképp ne lepődjön meg senki, ha élőben összefut az udvar falain található freskók szereplői közül valamelyik kortárs művésszel, hiszen önálló műsorral készül Erdős Virág és Háy János is. A Rájátszás formációban pedig csatlakozik hozzájuk Grecsó Krisztián is.

Tóth Judit Nikoletta
Fotó: Lengyel Anita
,