VinCE Balaton – 2014. július 10–13., Balatonfüred, Vitorlás tér és Tagore sétány

A harmadik VinCE Balaton és a 46. Kékszalag Nemzetközi Tókerülő Távverseny idén 2014. július 10. és 13. között várja majd a vitorlássport, a Balaton és a bor rajongóit Balatonfüreden. A rangos Kékszalag megmérettetés a legnagyobb és leghosszabb távon, 160 km-en futó verseny, míg a parti kísérőrendezvény hűsítő borokkal, minőségi gasztrokiállítókkal és ingyenes koncertekkel alapozza meg a jó hangulatot és várja a befutókat.

VinCE_Balaton_2014_s

Minden élmény egy kikötőben – ízek és illatok, zene és gólöröm

A huszonöt borokat kínáló stand választékában kizárólag olyan borok szerepelnek, amelyek a VinCE magazinban szereplő teszteken, szakértőik előtt jól szerepelnek. A balatoni borvidékek, mint a Balaton-felvidéki, balatonboglári és somlói régiók mellett Villányból is szép számmal érkeznek borászok, de Szekszárd, a Mátra és Eger, Mór és Tokaj is képviselteti magát. Nemes pálinkák, jeges koktélok és finom kávék mellett természetesen sörök is lesznek, a gasztrokiállítók pedig az italokhoz illő grilleket, könnyű sonka- és sajttálakat, kézműves finomságokat kínálnak majd.

A fesztiválon esténként fellép a Kerekes Band és a Pannonia Allstar Ska Orchestra, vasárnap a Rájátszás koncertje alapozza meg a fiesta hangulatot. Idén megrendezik a tehetséges utcazenészek versenyét és a világbajnokság bronzmeccsé és döntőjét is közvetítik, hozzá a legkedvezőbb árú „meccskorcsolyákat”, vagyis a kiállítók speciális ajánlatában szereplő frissítő nyári borokat és fröccsöket kortyolhatják a vendégek.

Borvizekre evezhetnek a fesztiválozók

A VinCE Balaton újdonsága idén a Sky Lounge, amely a magasba emeli a fesztiválozókat, hogy egy pohár borral a kézben koccinthassanak a csodás látványra és az emlékezetes nyári élményre. A borkultúr-sarokban a fröccs és pihenés mellé borszakirodalmat és magazinokat forgathatnak, míg a VinCE Kóstolószalonban délutánonként borértő kollégák mutatnak iránytűt a hazai és nemzetközi borvidékek, szőlőfajták és specialitások megismeréséhez – illusztrációként minimum 30-féle borral. De a borvilág felfedezése a vízen is folytatódik, a Balaton vizén elektromos jachtok fedélzetén tartanak élménykurzusokat, ahol 90 percben a választott témával, például izgalmas pezsgőkkel, híres rozékkal, balatoni klasszikusokkal és ritkaságokkal, egzotikus országok tételeivel ismerkedhetnek a résztvevők. Részletek és jelentkezés: a vincebalaton.hu/programok oldalon.

VinCE Balaton
2014. július 10–13., Balatonfüred, Tagore sétány
vincebalaton.hu és facebook.com/vincemagazin
A belépés ingyenes, kóstolópohár 1000 forint letéti díjért váltható.

További balatonfüredi hírek és programok:www.balatonfured.hu
A Kékszalag Nagydíjról: http://www.kekszalag.hu/ és www.hunsail.hu

Forrás: VinCE Balaton

 

 

 

 

,