Tavaszi kaktuszkiállítás a Füvészkertben

Az ELTE Füvészkert együttműködésével, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete május 16-18. között idén tavasszal is megrendezi rendszeres füvészkerti kaktuszkiállítását.

 A nagy hagyományú, évente megrendezendő tavaszi kaktuszkiállítás és vásár a szúrós, de csodálatos tövisekkel és színes virágokkal gyönyörködtető növények kedvelőinek, gyűjtőinek talán egyik legfontosabb eseménye és legrangosabb szakmai találkozóhelye – jelzi közleményében az egyesület.

A kiállításon az érdeklődők megtekinthetik a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete (MKOE) tagjainak legszebb, legritkább, legérdekesebb növényeiből készült kiállítást, testközelből megismerkedhetnek a kaktuszokkal és más pozsgás növényekkel. A májusi kiállítás időpontja egybeesik a legtöbb kaktuszfaj virágzásának idejével is, így a napos időben nyíló kaktuszvirág-rengeteggel várják a látogatókat.

A kiállítás egyben vásár is, ahol minden kaktuszokat kedvelő kedvére válogathat az árusok portékáiból, gyarapíthatja gyűjteményét. A vásáron a legjelentősebb hazai kaktuszkertészek és magángyűjtők képviseltetik magukat, így igazi ritkaságokból is lehet válogatni, de aki pusztán csak könnyen nevelhető, gazdagon virágzó, kihívásoknak ellenálló növényeket keres, az is könnyen találhat ideális jelölteket.

A kiállítás idején az MKOE szakmai programokkal is jelentkezik: érdekes előadásokkal, szakmai bemutatókkal, szakértői tanácsadással segítenek minden, a különleges, szárazságot tűrő, vizet raktározó növényeket kedvelő vagy épp ezáltal megkedvelő látogatót.

Forrás: MTI
,