Fotótörténeti séták vasárnap a Capa Központban és a Mai Manó Házban

A Capa Központ és az idén 120 éves Mai Manó Ház közös programot szervez vasárnap Sétáld át a fotográfia történetét címmel, amelyen lesz családi tárlatvezetés Lacfki Jánossal, angol nyelvű interaktív vezetett séta és számos műhelyfoglalkozás is neves szakemberek vezetésével.

Délelőtt Lackfi János író, költő gyermekeivel tart családi tárlatvezetést a Capa Központban, amelyet interaktív angol nyelvű tárlatvezetés követ. A Mai Manó Házban eközben archaikus fotográfiai workshopon lehet részt venni Vékás Magdolna, Balogh Rudolf-díjas fotóművész vezetésével, itt a résztvevők betekintést nyerhetnek a régi fotókészítési eljárásokba, megismerkedhetnek a fotótechnika történetével, és a gyakorlatban is kipróbálhatják az argentotípia (szépiaeljárás) és a cianotípia (kéknyomat) készítését.

A Mai Manó Házban Csizek Gabriella kurátor délután a családokat Marc Riboud Keleti utazás című kiállítására várja, amelyet a Lépj a képbe! című, kép- és könyvalkotó foglalkozás követ. Ezen a Riboud-kiállításhoz kapcsolódva a fekete-fehérben megjelenített világot színezhetik ki a résztvevők Hársvölgyi Virág vezetésével.

Délután a Capa Központban digitális fotográfiai workshopon lehet részt venni Gyulai Bence Márton, a Magyar Tudományos Akadémia nagydíjas fotográfusa vezetésével. Az érdeklődők megismerkedhetnek a különlegesebb képek készítéséhez szükséges alapvető fotográfiai fogásokkal és lehetőségekkel néhány egyszerű gyakorlati feladat keretében. Az is kiderül, hogy egy utazás alkalmával vagy családi képek készítésekor mire kell figyelni, hogy érdekes és szép sorozatok szülessenek.

Egyes programokon való részvétel regisztrációhoz kötött, ezt az info@capacenter.hu címen lehet megtenni.

Forrás: MTi