Lézershow és workshop is szerepel A Tánc Fesztiválja idei programjában

Látványos nyitónapi lézershow és Ladányi Andrea táncművész workshopja is várja az érdeklődőket idén A Tánc Fesztiválján, amelyet május 13. és 17. között rendeznek meg Veszprémben.

Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója a fesztivált beharangozó szerdai veszprémi sajtótájékoztatón elmondta: a nyitónapon az érdeklődőket látványos lézershow fogadja majd, amely a fesztiválnak helyet adó rendezvényközpontot világítja meg.

A táncfesztivál szervezője felidézte, hogy a tavalyi rendezvény pénzszűke miatt elmaradt, és hozzátette, hogy a jelenlegi programot sem támogatja a korábbi évek fő mecénása. Arra kérte a művészetpártoló nagyközönséget, hogy jegyvásárlással járuljanak hozzá a fesztivál sikeréhez.

Krámer György fesztiváligazgató elmondta: régi elképzelés volt a kortárs művészetek és a város polgárai felé nyitni. Ennek jegyében szerepelnek a programban Sub Bass Monster és hiphoptáncosai.

A rapper kiemelte: a cél az, hogy elmosódjon a határvonal a tánc és a szöveg között. Mint mondta, a produkció célja az, hogy megvalósítsák a „hiphop és a rap randevúját”.

Krámer György megjegyezte, hogy a tánc „tisztán” alig jelenik majd meg a színpadon, ebben is újszerű lesz a fesztivál.

Az új törekvésekről szólva hozzátette: igyekeznek a hagyományos színházi tereket túllépni, ami azt jelenti, hogy szabadtéren, valamint a mindennapokban szórakozóhelyként működő Expresszóban is lesz majd rendezvény.

Idén először Ladányi Andrea workshopot is tart, amelyre mindenkit várnak, aki szeretne részt venni egy közös táncban – fogalmazott a fesztiváligazgató.

Mint korábban elhangzott, a 16. alkalommal megrendezendő kortárs táncművészeti seregszemle programját a közelmúltban bemutatott művekből állították össze, a közönség visszajáró együttesek és új formációk kisebb-nagyobb lélegzetű műveiből válogatva nyerhet betekintést a magyarországi kortárs táncszínházi kínálatba.

A Közép-Európa Táncszínház és a Szegedi Kortárs Balett törzsvendégekként lépnek színpadra, a Badora Társulat újoncként érkezik a seregszemlére, ahogy Kulcsár Noémi és Juhász Kata csapatai is. A fesztivál programját gazdagítja továbbá a TranzDanz, Fehér Ferenc, a Duna Táncműhely és a Duda Éva Társulat. A versenyprogramon kívüli kínálatban egy élőzenés, kortárstánc-improvizációs csapat, a Willany Leó produkciója is szerepel.

Forrás: MTI

 

,