A Snétberger Zenei Tehetség Központ diákjainak évzáró jótékonysági koncertje

Időpont: 2014. május 3. (szombat), 19:30, Zeneakadémia, Nagyterem

Vendégművészek:
Tony Lakatos, Paolo Vinaccia

Snetbergerg Zárókoncert - Fotó: Melczer Zsolt

Snétberger Zenei Tehetség Központ: Zárókoncert – Fotó: Melczer Zsolt

Május 3-án, szombaton este a Zeneakadémia Nagytermében kerül sor a Snétberger Zenei Tehetség Központ harmadik évfolyamának évzáró koncertjére. Fellépnek a központ legkiemelkedőbb tehetségű diákjai Snétberger Ferenc közreműködésével. A koncert vendégművészeiként Paolo Vinaccia-t és Tony Lakatost köszönthetjük a színpadon.

A kétrészes est különlegességét az adja, hogy diákok és tanárok együtt lépnek színpadra jazz és klasszikus zenei darabokkal. A fiatal zenészek a képzés kezdetétől fogva arra kapnak ösztönzést, hogy formációkat alakítsanak, megtalálják egyéni hangjukat és minél többen írjanak saját szerzeményeket. Az esten fellépő zenekarok közül többen játszottak már norvég, német, francia színpadokon és olyan neves hazai eseményeken, mint a Művészetek Völgye vagy a Sziget Fesztivál.

A tehetségközpont működésének sikerét már megtapasztalhatták, akik 2012 márciusában ellátogattak a Művészetek Palotájába, amikor az első évfolyam legtehetségesebb fiataljai játszottak együtt tanáraikkal, és kiválóan helyt álltak a Nemzeti Hangversenyterem színpadán. Múlt év áprilisában pedig a Thália Színházban zárták a második évfolyam diákjai a tanévet.

Valódi sikertörténet a 2011-ben, Snétberger Ferenc Liszt- és Kossuth-díjas gitárművész kezdeményezésére létrejött, és az ő szakmai irányításával működő Zenei Tehetség Központ eddigi működése. Az évente hatvan tehetséges, elsősorban roma származású és hátrányos helyzetű fiatalnak lehetőséget adó központban a magas szintű képzésnek köszönhetően minden adott ahhoz, hogy a muzsikusi pályára lépve a megélhetésre és a megbecsülésre is esélyt kapjanak a 12–20 éves fiatalok.

A felsőörsi táborban olyan neves tanárok tanítják a hangszeres játékot, zenekari gyakorlatot, zeneelméletet, mint László Attila, Lukács Miklós, Farkas Rózsa, Oláh Tzumó Árpád, Lamm Dávid, Rozsnyói Péter, Barcza Horváth József, Mohay András, ifj. Balázs János, Lakatos György, továbbá kiemelkedő nemzetközi hírű vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos; s természetesen maga Snétberger Ferenc is részt vesz az oktatásban.

A jótékonysági koncert a Zeneakadémia támogatásával valósul meg.

Jegyárak: 4900 Ft, 3900 Ft, 2900 Ft, továbbá támogató jegyek is vásárolhatók 9900 Ft-ért, mellyel hozzájárulnak a központ működési költségeihez.
A koncertre jegyek vásárolhatók az Interticket hálózatában, a Broadway jegyirodákban és a Zeneakadémia jegypénztárában.
www.snetbergerkozpont.hu

Layout 1

,