Ragyogj kékben!

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik sztárfellépője az uruguayi operaénekes, Erwin Schrott most különleges kéréssel fordult a magyar közönséghez.

Erwin Schrott - Fotó: Jason Bell

Erwin Schrott – Fotó: Jason Bell

Április 2-a nemcsak Erwin Schrott budapesti koncertjének napja, hanem az Autizmus Világnapja is. A világszerte 67 millió, Magyarországon majd százezer embert érintő, létszámában leggyorsabban növekvő betegség napjainkban már nem kizárólag egy szűk réteget érintő probléma.

Az uruguayi operaénekes különösen szívügyének tekinti, hogy felhívja a figyelmet autizmussal élők társadalmi és szociális helyzetére és magára a betegségre is. Anna Netrebko orosz operaénekesnővel közös kisfia, az 5 éves Tiago ugyanis enyhén autista. Az énekes aktívan részt vállal közös alapítványuk, az Anna and Erwin Foundation – Anna Netrebko and Erwin Schrott for Kids munkájában, melyet a gyermekek megsegítésére hoztak létre.

Április 2-a 2008 óta az Autizmus Világnapja. Ezen a napon kék szalagot kötnek, vagy kékbe öltöznek azok, akik szeretnék kifejezni támogatásukat. A Ragyogjon kékben akció egy nemzetközi kampány része, amely arra törekszik, hogy az Autizmus Világnapja alkalmából világszerte minél több közismert és világhírű épületet világítsanak kékre. Ezen az estén kékben pompázik a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, a Károly-híd Prágában és a Colosseum Rómában. Az esemény tiszteletére szerda este a Művészetek Palotája is kék „ruhát ölt”, ezzel tisztelegve a művész előtt és támogatva ezt a nemes ügyet.

Erwin Schrott most egy különleges kéréssel fordul a magyar közönséghez. Aki szeretne csatlakozni ehhez a világméretű kezdeményezéshez, viseljen április 2-án este a Vígszínházban valamilyen kék kiegészítőt vagy ruhadarabot. A koncert végén az énekessel közös fotó is készül a kék különböző árnyalataiba öltözött nézőtérről.

Rojotango Live
Erwin Schrott & The Rojotango Ensemble
Vígszínház, 2014. április 2. 19.30

További információ: http://btf.hu/btf2014/index.php?cat=1&page=1&p_id=56867&l=hu

Forrás: Budapesti Tavaszi Fesztivál

34. Budapesti Tavaszi Fesztivál - 2014.03.21-04.06.

,