Ma nyílik a 7. Magyar Ízek Vására

A rendezvény főszereplői a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények. Lesz a többi közt édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, kecskesajtos bonbon, tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice. A vásáron 150 kistermelő képviselteti magát.

Hetedik alkalommal nyitja meg kapuit szombaton a Magyar Ízek Vására a budapesti Millenáris parkban. A gasztronómiai vásár főszereplői ezúttal a minőségi kézműves tejtermékek, azon belül is a sajtkészítmények.

A korábbi alkalmakhoz hasonlóan a vásáron 150 kistermelő képviselteti magát, akik többek között olyan különlegességekkel készülnek, mint az édesköménnyel fűszerezett erdeigyümölcsös camambert fagylalt, a kecskesajtos bonbon, a tufahegyben érlelt csemege sajt, vagy a kapros zsendice. Összesen harminc sajtmester megközelítőleg 6000 kilogramm sajttal és különleges kézműves tejtermékek széles skálájával készül látogatóknak.

A kétnapos vásárra a szervezők elkészítették az ország legnagyobb, 300 kilogrammot nyomó sajtját is, amelyhez 150 tehén 2820 liter friss tejére volt szükség. A rekordsajtból az első húsz kilogrammos szeletet a fővárosi Százszorszép Óvoda kapta, de a sajtot bárki megkóstolhatja majd a hétvégi vásáron.

Forrás: MTI
,