Gilby Clarke a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon

Gilby Clarke amerikai gitáros-zeneszerző, a Guns N’ Roses (GNR) egykori ritmusgitárosa június 20-án fellép a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon.

Az 51 éves gitáros-zeneszerzőt a legtöbben a GNR beugró gitárosaként ismerhetik. Gilby Clarke 1991-ben került a pályája csúcsán lévő Los Angeles-i hard rock csapatba Izzy Stradlin helyére. A Guns N’ Roses 2012-es Rock N Roll Hall of Fame beiktatásán ugyan fellépett a csapattal, de ő maga nem került be a Hírességek Csarnokába – közölték a szervezők az MTI-vel.

Gilby Clarke a GNR előtt kisebb csapatokban játszott, a Candy-ben vagy a sleaze-rockos Kill For Thrills-ben, a GNR-ból (azóta Axl Rose énekes viszi a nevet) a teljes széteséskor, 1994-ben szállt ki és szólópályára lépett. Gitárjátéka hallható a GNR szólógitárosa, Slash Slash’s Snakepit formációjának albumán, de dolgozott Nancy Sinatrával, az MC5-val, a Hearttal vagy a Kiss-ből ismert Gene Simonsszal is. 2006-ban a VH1 televíziós zenecsatorna Rockstar Supernova produkciójában szerepelt, a Mötley Crüe dobosával, Tommy Lee-vel és az ex-metallicás basszusgitárossal, Jason Newsteddel közösen.

Készített hét szólólemezt, az első, a Pawnshop Guitars 1994-ben, a legutóbbi, a Gilby Clarke 2007-ben jelent meg. A régi vágású blues-rock játékáról ismert gitáros június 20-án este játszik a szolnoki Tiszavirág Fesztiválon, amelyet idén immár kilencedik alkalommal rendeznek meg a Tisza-parti városban.

A szervezők közleménye szerint az ingyenes fesztiválon a zenei programok mellett kamaraszínházi előadásokkal, kertmozival, gasztronómiai különlegességekkel várják az érdeklődőket június 17-től 21-ig.

Forrás: MTI
,