A pillanat ölelésében

Nem mindennapi élmény részesei lehettek, akik február 20-án este ellátogattak a Púder Bárszínház és Galéria Színháztermébe. A Medic’all Art Dance Társulat új produkciójával varázsolta el a közönséget az intim hangulatú környezetben.

x_DSC05727

Improvizáció: rögtönzés, előzetes felkészülés nélküli előadás. A Medic’all Art Dance Társulat táncművészei, Csabai Gabriella, Kerekes Anna, Szabó Zoltán és Szabó Zsuzsanna arra vállalkoztak, hogy az improvizáció jelentését a táncon keresztül fejezzék ki. A táncosok az aktuális előadások során az éppen felcsendülő zenére reagálnak, nincsen előre megtervezett koreográfia, a pillanatnyi hangulatnak átadva magukat jelenítik meg azokat az érzéseket, amiket a zene által átadnak a közönségnek, hatalmas energiákat mozgatva.

Csütörtökön este egyedi formáció állt össze, hiszen egyszerre két zenész és egy énekes, Kardos Dániel gitárművész, Vázsonyi János szaxofonművész és Polgár Judit énekes dzsessz, magyar és balkáni jellegű népdalihletésű együtt zenélésére „válaszoltak” a táncosok.

A többféle érzékünket is inspiráló előadás egyik legfontosabb jellemzője, hogy a néző nem külső szemlélőként éli meg azt, hanem teljesen a részesévé válik, szinte ott táncol a színpadon, átélve akár a féltékenységet, a csalódást, a szomorúságot, a drámát, ugyanakkor a játékosságot, a vidámságot, az örömet és a szerelmet, az érzelmek, érzések sokféle változatát, és a katarzis sem marad el.

A pillanat egyedi és megismételhetetlen, de az érzés maradandó.

V.-Tóth Erika írása
Fotó: Kaunitz Miklós

További fellépésekről a Társulat Facebook-oldalán lehet tájékozódni.