Az egészséges életmód az idei Gyerek ARC pályázat témája

Az egészséges életmód – a rendszeres testmozgás, az egészséges táplálkozás és a szabad levegőn eltöltött idő – fontosságára hívja fel a fiatalok figyelmét az idei Gyerek ARC pályázat, amelyre április 15-ig várják a 6-14 év közötti nevezők rajzait.

A kiírók azt kérik a pályázóktól, mutassák meg alkotásaikon, hogy mikor érzik magukat egészségesnek és felhőtlenül boldognak. Az idei pályázat jeligéje: Itt vagyok, ragyogok! – olvasható az ARC pénteki, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A legjobb 70 rajzból idén is látványos óriásmolinó kiállítás nyílik, amelyet május 24-től június 29-ig láthat a közönség a Millenárison.

Ebben az évben nemcsak a diákok, hanem az iskolák is versenyeznek: az a három iskola, amelyiknek a legtöbb alkotása jut be a kiállításra, értékes díjakat kap, az első helyezett intézmény 30 tanulójának pedig biztosítják az utazását a kiállítás megnyitójára és díjátadójára.

Idén az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) is csatlakozott a pályázathoz, és felajánlotta, hogy az első három helyezett iskolában megtartja Ébresztő-óra című, gyerekeknek szóló programját, amelynek témája a gyermekjogok és a gyermekek helyzete a világban.

Az UNICEF kiemelten fontosnak tartja, hogy a gyerekek részt vehessenek az őket érintő döntésekben, ezért az idei Gyerek ARC zsűrijének munkájában a tavalyi pályázat egyik győztese is szerephez jut. Ő ítéli oda az UNICEF Magyar Bizottság Gyerekszem különdíját kedvenc pályaművei alkotóinak a 6-9 és 10-14 éves korcsoportokban.

A kiírás részleteiről a www.arcmagazin.hu weboldalon lehet tájékozódni.

Forrás: MTI