Vasárnap zár a Szépművészeti Caravaggiótól Canalettóig című kiállítása

A múzeum hosszabbított nyitva tartással és különleges programokkal készül a hétvégére

Már csaknem 150 ezren látták a Szépművészeti Múzeum vasárnap záró Caravaggiótól Canalettóig című tárlatát. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás utolsó hétvégéjén a múzeum különleges nyitva tartással és programokkal várja a látogatókat: egész hétvégén egy órával korábban, kilenc órakor nyit, pénteken és szombaton pedig este nyolckor, vasárnap este tízkor zár a népszerű tárlat.

Február 15-én, szombaton, hajnalig tartó BAROKK! jelmezes partit rendez a múzeum éjszakai tárlatnézéssel, jelmezversennyel, értékes nyereményekkel. Az estén a zenét az ismert lemezlovasok, DJ Bootsie és DJ Izil szolgáltatja.

A vasárnapi Ciao Caravaggio! finisszázs barokk zenével és filmvetítéssel várja az érdeklődőket. A Barokk Csarnokban 16 órától hallható az Olasz Kultúrintézettel közösen szervezett koncert, melyen neves külföldi zenészek, többek között Antonio Vivaldi és Giuseppe Tartini műveit adják elő.

A mélyföldszinti Ión Piramisban egész nap a témába illő filmeket láthat a közönség, ahol például az érdeklődők megtekinthetik a Derek Jarman által rendezett Caravaggio filmet, melyet 2007 óta nem vetítettek Magyarországon, illetve egy 2007-es játékfilmet a művész életéről, melynek rendezője Angelo Longoni, operatőre pedig az Oscar-díjas Vittorio Storaro. Emellett még két filmet is megnézhetnek a látogatók, mindkét alkotás a kor híres festőnőjének, Artemisia Gentileschi életét mutatja be.

Forrás: Szépművészeti Múzeum