Farsangi mulatság a Vajdahunyadvárban

Farsangi mulatság, 2014. március 1., 10-18 óráig
Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum hagyományos télűző mulatságán megelevenednek a kiállítások, és farsangi színekkel, ízekkel, illatokkal telik meg a Vajdahunyadvár! Az egész napos családi rendezvényen a gyermekprogramokról többek közt a Tulipántos Népi Játékpark és Alkotóműhely és a Levendula Játszóház gondoskodik, akik mese- és bábelőadásokkal, népi játszóparkkal, kukoricás játszóházzal, ügyességi játékokkal és zajkeltő-télűző farsangolással várják a legkisebbeket.

Farsang

A kézműves asztaloknál a kreatívabbak megalkothatják saját, egyedi álarcukat, de készíthetnek, dudát, fejdíszeket, csuhé boszorkánybábot, „minibusót” és kiszebábot is. A mulatságra ellátogatók a játékos farsangi-totó kitöltésével megismerhetik az elfeledett farsangi szokásokat, vagy csatlakozhatnak a Proscenion Drámaszínház farsangi szerepjátékához is.

Ezen a napon a múzeum állandó kiállításai is megelevenednek: az érdeklődők jelmezes tárlatvezetéssel járhatják végig A ló – Nemzeti lókiállítást, kosztümös szereplőkkel találkozhatnak a mezőgazdaság-történeti kiállítás termeiben, míg a vadászati kiállításban a vadász és hűséges segítőtársai, a fürge tacskó és az okos vizsla fogadják a vendégeket. A farsangolók a családi napon megcsodálhatják a városligeti panorámát az – év közben zárva tartó – Apostolok-tornyából, és különleges gyűjteménylátogatáson is részt vehetnek.

Farsang

A téllel együtt a múzeum Színek, ízek, illatok… című időszaki kiállítása is búcsút vesz a látogatóktól, az interaktív tárlat érzékszervekre ható kalandpályával, kézműves sarokkal, tárlatvezetésekkel, teakóstolóval és virágvásárral zárja kapuit.

A jó hangulatú, tavaszváró rendezvényen természetesen a kézműves vásár, a gasztronómiai ínyencségek és farsangi finomságok sem maradhatnak ki a programkínálatból. A mulatságot hagyományos kiszebábégetés zárja a múzeum udvarán, ahol a kézműves műhelyben elkészült kiszebábokat tűzre vetve a farsangolók búcsút vesznek a téltől, bajtól és betegségtől.

Farsang03

Farsangi mulatság_programkínálat

Helyszín: Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Városliget, Vajdahunyadvár
Időpont, nyitva tartás: 2014. március 1., 10-18 óráig
Jegyárak: felnőtt 1400 Ft, gyermek és nyugdíjas 700 Ft, családi 3600 Ft
A rendezvényre 4 év alatti gyermekek számára ingyenes a belépés.
Információ: www.mmgm.hu

A4-plakat

 

, ,