Négy magyar divattervező mutatkozik be a londoni divathéten

Négy magyar divattervező mutatkozik be a Design Terminál révén a február 13. és 23. közötti londoni divathéten.

A London Fashion Week keretében a legnagyobb nemzetközi divatmárkák mellett Tomcsányi Dóri, a KELE clothing, a The FOUR és a ZAKO is bemutatja a brit fővárosban legfrissebb, idei tavasz-nyári kollekcióját – olvasható a Design Terminál keddi közleményében.

A London Fashion Week keretében immár harmadszorra szervezik meg az International Fashion Showcase kiállítást csaknem 30 ország – köztük Argentína, Ausztria, Kína, Grúzia, Nigéria, Vietnam, a Fülöp-szigetek – legtehetségesebb divattervezőivel. A Voyage through Central Europe nevet viselő projekt a Design Terminál és nemzetközi szervezőpartnerei, a Czech Fashion Council és a Slovak Fashion Council együttműködésével valósul meg, közös standon mutatnak be összesen tizennégy feltörekvő cseh, magyar és szlovák tervezőt.

A szervezők olyan fiatal pályakezdőkből válogattak, akiknek munkái ötvözik a vizuális megjelenést és a divattervezést, kreatívan használva a hagyományos anyagokat és az új technikákat.

A projekt kurátora Bonta Gáspár építész, aki installációjával bemutatja a tervezői munkák sokszínűségét és bevezeti a látogatókat a közép-európai régió vizuális világába.

„Egy ilyen nemzetközi megjelenés kiváló lehetőség arra, hogy a magyar és közép-európai tervezők reálisan lássák saját identitásukat és összemérjék ötleteiket a világ távoli részén élő tervezőkével, nem is beszélve a London Fashion Weeken a vezető divatmárkák erejével” – idézi a közleményt Bonta Gáspárt.

A magyar kreatív ipar fejlesztéséért felelős Design Terminál célja, hogy segítse a fiatal, feltörekvő kreatív vállalkozások bemutatkozását a hazai és a nemzetközi piacokon. Nem ez az első alkalom, hogy a régió tervezői közös platformon mutatkoznak be: a térség legfontosabb divatipari eseményét, a Central European Fashion Days-t 2013 óta szintén a Design Terminál szervezi Budapesten.

Forrás: MTI