Soha nem látott film Pina Bauschról

Több mint 25 éve készült és eddig még soha nem vetített filmet mutatnak be a néhai világhírű táncművésztől szombaton Németországban.

A 77 perces alkotás, amely az Ahnen című darab próbái alatt készült és az AHNEN ahnen címet kapta, mindeddig archívumban pihent – közölte a táncművész és koreográfus által alapított wuppertali társulat szerdán.

A művet a Tanztheater Wuppertal fennállásának 40 éve alkalmából mutatják be a hétvégén, több vetítést egyelőre nem terveznek – mondta Ursula Popp szóvivő, hozzátéve, hogy az alkotás 1987-ben, a társulatalapító Die Klage der Kaiserin című filmjének forgatása előtt készült. A táncművész-koreográfus az AHNEN ahnennel akarta bizonyítani, hogy tud filmet készíteni.

A rangos társulat májusban – szintén a jubileumi év alkalmából – újra előadja az Ahnen című darabot. Pina Bausch 2009-ben halt meg Wuppertalban, azóta Wim Wenders rendezésében nagy sikerű 3D-s filmet mutattak be a wuppertali táncosokról, akik ezzel a művel rótták le tiszteletüket a koreográfus előtt.

Forrás: MTI
,