Opera készül Moravia Egy asszony meg a lánya című regényéből

A zenedráma ősbemutatóját 2015. június 13-án tartják a San Franciscó-i Operában.

Opera készül Alberto Moravia Egy asszony meg a lánya című regényéből. A zenedráma ősbemutatóját 2015. június 13-án tartják a San Franciscó-i Operában (SF Opera).

Marco Tutinof operájában Anna Caterina Antonacci olasz szopránt, Stephen Costello amerikai tenort és Mark Delavan amerikai baritont hallhatja a közönség. Az olaszországi Teatro Regio di Torinóval koprodukcióban készülő előadást – amely a regény eredeti, illetve angol címe után a La Ciociara (Two Women) címet viseli – Nicola Luisotti zeneigazgató vezényletével, Francesca Zambello rendezésében mutatják be.

Antonacci A trójaiak című Berlioz-operában is színpadra lép San Franciscóban. A darabban, amelynek premierjét 2015. június 7-én tartják, Susan Graham, Sasha Cooke és Bryan Hymel is szerepel. A Bécsi Állami Operával közös produkciót David McVicar rendezi, vezényel Donald Runnicles.

Az SF Opera 2014/15-ös évadja szeptember 5-én Bellini Normájával indul, és olyan műveket vonultat fel, mint Carlisle Ford Susannah, Verdi Az álarcosbál, Händel Partenope, Rossini Hamupipőke és Mozart Figaro házassága című darabja, illetve Puccinitől a Tosca és a Bohémélet.

Az SF Opera bejelentette: felkérték Bright Sheng Amerikában élő kínai zeneszerzőt, hogy 2016 őszére írjon operát a társulatnak A vörös szoba álma című klasszikus kínai regényből. Az angol nyelvű librettót David Henry Hwang, a Pillangó úrfi Tony-díjas szerzője jegyzi majd.

Forrás: MTI