Nemzetközivé válik a budapesti kerekes székes szépségverseny

Nemzetközi keretek között rendezik meg idén a budapesti kerekes székes szépségversenyt, amelyre keddtől február 15-ig egész Európából várják kerekes székhez kötött nők jelentkezését.

A verseny révén fel akarják hívni a figyelmet a kerekes székben ülőkre, valamint az akadálymentesítés, a munkahelyteremtés és az oktatás jelentőségére – hangsúlyozták a Miss Colours International Kerekesszékes Szépségverseny szervezői a program keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A 2012-ben Miss Colours Hungary néven indult kezdeményezés célja, hogy rámutasson: a kerekes székhez kötött nők nehezebben tudnak ugyan érvényesülni az élet különböző területein, pedig a szépség és a nőiesség számukra is ugyanolyan fontos, mint ép társaiknak.

A korábbi Miss Colours kerekes székes szépségverseny a Budapest-Center Rotary Club jószolgálati szervezetnek köszönhetően emelkedett nemzetközi szintre. A szervezők elsősorban a határon túli területekről, de Európa más országaiból is várják a 18. életévüket betöltött nevezőket.

A középdöntőre február 22-én kerül sor, innen jut tovább a döntőbe a zsűri által legszebbnek ítélt nyolc versenyző. A döntőt a felkészítő tábor után, március 22-én rendezik meg a Larus Étterem és Rendezvényközpontban Budapesten.

Kazány Tibor, a verseny alapítója a tájékoztatón hangsúlyozta: a környezet védelme is kiemelt hangsúlyt kap az esemény szervezése során, így a program lebonyolításához szükséges energiaszükséglet, károsanyag-kibocsátás kompenzálására azzal egyenértékű zöld projekteket is elindítanak a szervezők.

Forrás: MTI