Kaláka együttes: Ragyog a mindenség – Lemezbemutató koncert

Kaláka együttes: Ragyog a mindenség – Lemezbemutató koncert
Erdélyi költők gyermekversei

Időpont, helyszín: 2014. január 25. (szombat), 10:30, MOM Kulturális Központ

Közreműködnek:
Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs

Kaláka

Kaláka együttes

A Ragyog a mindenség gyermekvers-antológia a kortárs erdélyi irodalom huszonnégy kiemelkedő alkotójától közöl mintegy 200 verset, és mint az utóbbi húsz év gyermekekhez szóló lírájából merítő válogatás, iránymutató az olvasás megkedveltetése, a további könyvválasztás tekintetében.

Ez a kötet ugyanakkor hangsúlyosan több mint versantológia: rendhagyó módon arra vállalkozik, hogy teret adjon a vers, a rajz és a zene találkozásának. A gyermeki világ meghatározó motívumait követő versciklusok mindegyikét más-más – összesen tizennégy – Erdélyben alkotó grafikusművész illusztrálta, a stílusok, technikák, színek és formák sajátos ritmusú váltakozása pedig káprázatos vizuális elemekből építkező teret eredményez.

A gondolat és a folt, a rím és vonal képzeletbeli összefonódását pompásan egészíti ki a muzsika: az antológiát a nemzetközi hírű Kaláka együttes legújabb albuma teszi teljessé, amelyen a kötet szerzőitől választott egy-egy vers szólal meg, mint sziporkázó dalokká kibontott költemény. A nagy gonddal, rendkívül igényes kivitelben készült könyv ráragyog olvasóira, valós élményt nyújt számukra – mert ez az, ami egyetlen kisgyermek világából sem hiányozhat.

A Gutenberg Kiadóval közösen megjelentetett könyv és CD csak a Kaláka Zeneboltban, a webáruházban és a Kaláka koncerteken kapható!

Kalaka_Ragyog_a_mindenseg__borito

, ,