Újévi tánckoncerttel zárják a Verdi-évet

Bolero címmel tánckoncertet mutatnak be a Szolnoki Szimfonikus Zenekar összművészeti produkciójaként szombaton Szolnokon, a Városi Sportcsarnokban. Az esten mintegy háromszáz zenész, énekes és táncos lép a közönség elé.

Az ősbemutatót a 2013-as Verdi-év zárásának szánják, ennek szellemében az opera- és balettirodalom legnagyobb klasszikus mesterei, Verdi és kortársai – Wagner, Ravel, Bizet és Csajkovszkij – műveiből csendülnek fel részletek, vizuális látványelemekkel tarkítva – ismertette a tervezett programot Tibenszky Móni Lisa sajtófőnök.
A műsorban közreműködik a Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Budapest Táncszínház, a Tellabor Társulat, a Nemzeti Énekkar, a Budapesti Ifjúsági Kórus, a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus, a szolnoki Kodály Iskola Gyermekkara, valamint a Mozdulat Táncműhely. Az est karmestere és zenei rendezője a japán Izaki Maszahiro, a szolnoki szimfonikusok művészeti vezetője.
A műsorvezetői tisztet Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója látja el.
A produkció csupán egyetlen alkalommal látható. Tavaly a Magyar Állami Népi Együttessel és Sebő Ferencékkel a Naphimnuszt, 2012-ben a Vox Hungaricus című produkciót láthatta a közönség.
A Bolero című tánckoncert szombat délutáni kosztümös főpróbája nyilvános. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar erre az alkalomra több mint száz hátrányos helyzetű gyereket hívott meg.
Forrás: MTI
,