Bizonytalan időre bezár a budapesti Tabán mozi

A Tabán mozit üzemeltető cég bérleti szerződése kedden jár le, ezért bizonytalan időre bezárják az első kerületi filmszínházat – közölte Szabó István ügyvezető hétfőn az MTI-vel.

A Tabán mozit öt éve üzemeltető Grantfilm Kft. bérleti szerződése december 31-ével jár le, a filmszínház további sorsáról egyelőre nem lehet többet tudni – fogalmazott Szabó István ügyvezető.

Az ügyvezető úgy véli, hogy a Budapest Film tulajdonában lévő filmszínház további üzemeltetéséhez és működéséhez a fővárosi közgyűlés határozatára lenne szükség. „Hogy, mikor lesz döntés vagy lesz-e döntés a mozi további sorsáról, arról nincs információm, nem tudjuk egyelőre hogyan tovább” – fogalmazott, hozzátéve, hogy hétfőn este az izlandi Baltasar Kormákur Dermesztő mélység című thrillerét vetítik utoljára a moziban.

Pécsi Manó az 1910-es években alapította a mozit, amely az első mozgóképszínház volt Budán. Kezdetben Palotának, 1948 és 1949 között Krisztinának, 1954-től Diadalnak, majd 1990-től Tabánnak nevezték el a filmszínházat.

Forrás: MTI