Százezer dolláros fődíjjal hirdetett fotópályázatot az Instagramers Gallery

Százezer dolláros (21,7 millió forint) fődíjjal hirdetett fotópályázatot az Instagramers Gallery virtuális fotógaléria. Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint ez a legnagyobb összeg, amelyet valaha felkínáltak egy világszerte meghirdetett fotóverseny fődíjaként.

A május 1-jéig tartó verseny keretében minden nap kiválasztják a nap legjobb fotóját, amelynek készítője kereken ezer dollárt kap – olvasható az angol nyelvű közleményben.

A napi verseny, a Photo-Day Prize döntősei és győztesei versengenek a százezer dolláros fődíjért. Az Instagramers Gallery Photo Prize nyertesét a fotográfia, a képzőművészet, a kommunikáció és az új technológiák világának jól ismert személyiségeiből álló zsűri választja ki.

A napi verseny győztesét és a felhasználóktól a legtöbb szavazatot kapott képet egyaránt kiállítják az Instagramers Gallery első valódi galériájában, amely december 11-én nyitotta meg kapuit Miamiban, annak reményében, hogy a fotósok és a fotográfiáért rajongók találkozóhelyévé válhat.

A virtuális galéria létrehozói egy sor másik valódi kiállítóteret terveznek a világ különböző, stratégiailag fontos pontjain. A Miami művészeti negyedében létrehozott galéria többek közt szemináriumoknak, beszélgetéseknek, fórumoknak, különböző eseményeknek és kiállításoknak fog otthont adni.

Az Instagramers Gallery az Instagram közösségi képmegosztóportál felhasználóit összefogó, 60 különböző országban több mint 300 helyi csoporttal rendelkező Instagramers Network projektje. A virtuális galériában bárki bemutathatja fotóit vagy képeket cserélhet mással, profil létrehozása, mások követése nélkül.

Forrás: MTI