A Honvéd Táncszínház új előadása az Erkel Színházban

Táncoló évszakok – Népszokásaink, jeles napjaink címmel a Söndörgő együttes közreműködésével kedden új előadást mutat be a Honvéd Táncszínház az Erkel Színházban. Az Operaházban aznap karácsonyi koncertet hallhat a közönség.

A látványos táncprodukció a soknemzetiségű Kárpát-medence hagyományos táncait, dalait, öltözetét, nyelvét és nemzeti szokásait mutatja be. A magyar népszokások mellett a délszláv, zsidó, sváb, cigány hagyományokból válogatott vidám, tréfás jelenetek, lendületes táncok, vérpezsdítő zenék egy dramatikus történet köré szövődnek – közölte az együttes az MTI-vel.

Az előadás forgatókönyvét Vincze Zsuzsa, a díszletet Tóth Kázmér készítette. A Söndörgő együttes mellett az előadásban a Honvéd Táncszínház zenekarát, a Hegedős együttest is hallhatják Papp István Gázsa vezetésével. Az előadás szólista szerepeiben Hajdú Sarolta Rege és Zámbó István, a Honvéd Táncszínház Junior Prima-díjas táncosa lép színpadra.

Az Operában a latin ízekkel fűszerezett karácsonyi hangversenyt Jordi Bernácer dirigálja, szintén kedden. László Boldizsár és Csáki András gitárművész mellett közreműködik a világszerte ismert Los Calchakis együttes, amelynek chilei és argentin muzsikusai a Navidad nuestra című Ramirez-darab megszólaltatását teszik autentikussá.

Az előadás előtt a világhírű szoprán, Rost Andrea árul jótékony célból teát, forralt bort az Ybl-palota előtt. Az énekesnő a karácsonyi időszakban a Bohémélet Mimijeként lép színpadra.

„Fontosnak érzem, hogy az operavilág művészei érzékenyen reagáljanak a minket körülvevő súlyos problémákra, és lehetőségeikhez mérten segítsenek a megélhetési gondokkal küzdő családoknak. Örömet adni másoknak szívet melengető érzés” – mondta Rost Andrea a felkérésről.

Forrás: MTI
,