Japán Tél Ünnep – Családi nap a Modern Magyar Képtárban

Szamurájok és gésák – hagyományos japán viselet és kortárs magyar ékszerek címmel időszaki tárlat nyílt a Janus Pannonius Múzeum Modern Magyar Képtárában (Pécs, Papnövelde u. 5.). Ugyanott december 14-én délután (15 és 18 óra között) változatos programokkal családi napot szerveznek.

Az európai kultúrkör télhez kötődő jeles napjai, ünnepei közismertek. A Modern Magyar Képtárban november 29. óta látogatható kiállítása jó alkalom egy távol-keleti ünnepkör téli időszakának megismerésére.

December 14-én a tárlathoz kapcsolódóan családi napot szerveznek. Érdemes lesz ellátogatni az eseményre, mert minden látogatót megajándékoznak egy kiállítás-felfedező matricás kiadvánnyal, szeretteinkre és a közelgő ünnepekre gondolva pedig az ajándékboltban japán kiadványokat, ajándéktárgyakat, kreatív eszközöket vásárolhatunk.

A családi nap látogatói japán tradíció szerint újévi üdvözlőlapot készíthetnek és a helyszínen feladhatják, a mesesarokban a kicsiket japán gyerekkiadványok, meseolvasás, vetítés várja. Lesz még origami- és karácsonyfadísz készítés, arcfestés, japán büfé, sőt még csomagolásművészeti bemutató is.

A Szamurájok és gésák – hagyományos japán viselet és kortárs magyar ékszerek címmel időszaki tárlat 2014. április 27-ig látogatható a JPM Modern Magyar Képtárban (Pécs, Papnövelde u. 5.).

Forrás: Janus Pannonius Múzeum